Jubileumeditie Finance Run vindt plaats op 7 september

24 augustus 2018 Banken.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Op 7 september vindt de vijfde editie plaats van de Finance Run, het sportieve netwerkevenement voor werknemers uit de financiële sector. Deelnemers lopen één of meerdere keren rond de Amsterdamse Bosbaan. Aansluitend vindt een netwerkborrel plaats. De opbrengst van het evenement gaat naar Stichting LEF, dat financieel bewustzijn onder jongeren bevordert.

Bankiers, verzekeraars, vermogensbeheerders, accountants, iedereen die actief is in de financiële sector kan op 7 september zijn collega’s eens op een andere manier meemaken. Weg met de glimmend gepoetste schoenen en hoge stiletto’s en ruim baan voor goed geveerde hardloopschoenen. De Finance Run is inmiddels toe aan de vijfde uitgave, met opnieuw het gebied rond roeibassin de Bosbaan als plaats van handeling. Vanaf de eerste uitvoering in 2014 steeg het deelnemersaantal ieder jaar, van 300 in 2014 tot ruim 800 in 2017. Wat wordt het in 2018?

Jubileumeditie Finance Run vindt plaats op 7 september

Zo kort na de vakantieperiode is het een efficiënte manier om te oordelen wie een actieve vakantie heeft gehad en wie een luie vakantie. Deelnemers aan de Finance Run kunnen zich inschrijven voor afstanden van 5 km en 10 km, wat overeenkomt met één of twee rondjes om de Bosbaan. Voor wie dat niet genoeg is, is er dit jaar iets nieuws: de mogelijkheid voor het lopen van een halve marathon voor een kleine groep deelnemers van maximaal 50 personen.

Goede doel

De opbrengst van het evenement gaat naar de stichting Leven en Financiën, ook wel LEF. De stichting leert jongeren tussen 15 en 22 jaar op een verantwoorde wijze om te gaan met geld. De stichting wil voorkomen dat jongeren al met schulden beginnen aan hun toekomst en zodoende een bijdrage leveren aan de maatschappij als geheel. In het eerste jaar werd zo’n €1.300 opgehaald. In 2017 was dat bedrag al opgelopen tot een formidabele €25.000.

Onder andere detacheerders Octas, Welten, hypotheekservicer Stater en hypotheekverstrekker Florius hebben zich als sponsor verbonden aan Finance Run 2018. Inschrijven is hier mogelijk.