Dylan Dresens stapt op als directeur NHG

24 juli 2018 Banken.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Nationale Hypotheek Garantie (NHG) moet op zoek naar een nieuwe directeur beleid en ontwikkeling, nadat Dylan Dresens zijn vertrek heeft aangekondigd. Volgens Dresens zit zijn werk erop. De strategische koerswijziging die mede door hem is ontwikkeld is gerealiseerd en NHG is daarmee klaar voor de toekomst. Dresens vertrekt per 1 september.

De strategische koerswijziging van NHG is enkele jaren geleden begonnen en volgens Dresens inmiddels volledig gerealiseerd. De ontwikkeling van nieuwe standaarden heeft gezorgd voor meer ruimte voor verantwoorde financiering van groepen die gemiddeld genomen minder makkelijk een hypotheek los krijgen. Voorbeelden hiervan zijn, uitzendkrachten, zzp’ers, ondernemers en senioren. Daarbij is extra aandacht geschonken aan verduurzaming van Nederlandse woningen, waarmee het een bijdrage levert aan de energietransitie.

Doorslaggevende rol

Voorzitter van de Raad van Commissarissen Johan Remkes bedankt Dresens voor zijn inzet: “We bedanken Dylan voor acht zeer succesvolle jaren bij NHG. Hij is verantwoordelijk geweest voor de realisatie van strategisch belangrijke doelstellingen en heeft een doorslaggevende rol gespeeld bij het succesvol opereren van de organisatie tijdens en na de woningmarktcrisis.”

Dylan Dresens, directeur beleid en ontwikkeling - NHG

Arjen Gielen, algemeen directeur NHG: “Dylan is ontzettend gedreven en speelde een grote rol in de transitie en strategische herinrichting die NHG de afgelopen jaren heeft doorgemaakt. Met zijn energie weet hij mensen te mobiliseren en samen te brengen om verbeteringen te realiseren. Ik vind het ontzettend jammer dat hij ons verlaat, maar gun hem een volgende carrièrestap van harte.”

Dresens zelf kijkt ook met genoegen terug op zijn jaren bij NHG: “Bij NHG heb ik met enorm veel plezier gewerkt om het verschil te maken voor de klant en de woningmarkt. Samen met mijn collega’s heb ik de organisatie kunnen transformeren naar een klantgerichte en innovatieve organisatie, die in co-creatie met de markt werkt aan nieuwe standaarden voor specifieke doelgroepen en maatschappelijke thema’s. NHG heeft de volgende fase bereikt en daarmee is het voor mij ook tijd om me te oriënteren op een volgende stap.”