Weer veel voetbalprominenten aanwezig tijdens ING Private Banking Golfweek

15 mei 2018 Banken.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Net als in voorgaande jaren is er weer een contingent oud-topvoetballers aanwezig tijdens de ING Private Banking Golfweek. Tijdens dit evenement - dat zich hoofdzakelijk richt op golf als breedtesport - komen onder andere Marco van Basten, Ruud Gullit, Ronald de Boer en Guus Hiddink uit voor Team Nederland, dat het in een teamwedstrijd opneemt tegen de Europese Legends.

In tegenstelling tot wat de naam misschien doet vermoeden is de ING Private Banking Golfweek een evenement voor iedereen. Jong en oud, professional of amateur, wel of geen actieve golfer, er is voor iedereen wat wils tijdens de derde editie van de Golfweek. Naast allerlei activiteiten is er weer veel aandacht voor de Legends teamwedstrijd, tussen Nederlandse en Europese Legends.

Van Basten, Gullit, Hiddink

Er zijn net als vorig jaar veel prominenten uit de voetballerij die hun opwachting maken bij de Nederlandse Legends, waaronder Marco van Basten, Ruud Gullit, Ronald de Boer en Ronald Waterreus. Het team wordt aangevuld met enkele ex-tophockeyers en andere ex-topsporters.* Veel voetballers besteden hun vrije tijd na hun actieve carrière aan het spelen van golf en sommigen blijken daar ook nog aardig goed in te zijn. Marco van Basten is daar een voorbeeld van. De oud-topspits van Ajax en het nog altijd legendarische AC Milan van begin jaren ‘90 heeft het geschopt - of geslagen - tot een handicap van 3,5, wat aardig in de richting van profgolf gaat.

Marco van Basten laat optekenen: “Golf is een geweldige sport en na mijn voetbalcarrière heb ik daar met veel plezier een groot deel van mijn vrije tijd aan besteed. Momenteel ben ik ook veel aan het squashen, ook gaaf! Maar ik golf nog altijd graag en ik verheug me vooral op de spannende strijd om de Legends Golf Trophy."

Weer veel voetbalprominenten aanwezig tijdens ING Private Banking Golfweek

ING geeft aan dat de Golfweek een belevenis voor iedereen is, waarbij plezier en topgolf samen worden gebracht. Steven Sedee is manager sportsponsoring bij ING en licht toe: “Een belangrijke toevoeging aan het programma van deze komende editie is dat we van onze klanten en alle overige bezoekers een betere golfer willen maken. Dit is in lijn met onze gezamenlijke ambitie met de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie om bij de Nederlandse golfer de handicap te verlagen en daarmee het spelplezier te verhogen. Golfprofessionals van De Golf Academie verzorgen daarom gratis lessen en is er bijvoorbeeld de mogelijkheid zelf 9 holes te spelen. Kinderen maken op een leuke manier kennis met de golfsport met het Golf RAAK! Funpark.”

Het evenement vindt net als vorig jaar plaats op de Tilburgse golfclub Prise d’eau. Toegang tot het evenement is gratis, maar het aantal beschikbare tickets is niet oneindig. Geïnteresseerden doen er dus goed aan om zich vooraf aan te melden.

* De selectie van de Nederlandse Legends bestaat uit:

Ex-Voetballers

 • Guus Hiddink: topcoach o.a. PSV en Oranje (playing captain)
 • Marco van Basten: o.a. ex-Ajax, AC Milan
 • Ronald de Boer: o.a. ex-Ajax, FC Barcelona
 • Arnold Bruggink: o.a. ex-FC Twente, Real Mallorca
 • Ruud Gullit: o.a. ex-Feyenoord, AC Milan
 • Ronald Waterreus o.a. ex-PSV, Glasgow Rangers

Ex-Hockeyers

 • Ties Kruize: ex-hockey international en Wereldkampioen
 • Taeke Taekema: ex-hockey international en Europees kampioen
 • Stephan van Veen: ex-hockey international en olympisch kampioen

Overige sporten

 • Robert-Jan Derksen: ex-topgolfer
 • Jan Lammers: ex-F1coureur
 • Wilf O’ Reilly: Nederlandse Brit en ex-shorttracker 2x Olympisch kampioen