Fintech Virtual Affairs overgenomen door digital agency We are you.

09 mei 2018 Banken.nl 4 min. leestijd

Virtual Affairs, een fintech gericht op de ontwikkeling van digitale kanalen voor banken en verzekeraars, is ingelijfd door We are you. Met de overname verbreedt het digitale bureau zijn dienstverlening en komt het aantal bedrijven binnen de groep op vier. “De nieuwe formatie behoort, met ruim 350 digitale professionals, tot de top van digitale bureaus in Nederland”, aldus We are you.

Jorg Verweij, CEO van We are you., geeft aan dat de toevoeging van Virtual Affairs zorgt voor een sterkere aanwezigheid in de financiële branche: “Virtual Affairs heeft een goede branchekennis en beschikt over kant-en-klare oplossingen voor banken en verzekeraars.” Naast dat We are you. door de acuisitie een aantal grote klanten uit de financiële sector kan toevoegen aan zijn klantenportfolio, beschikt Virtual Affairs volgens Verweij over veel specialistische kennis: “We are you. haalt met deze overname specifieke expertise in huis in de financiële sector.”

Virtual Affairs

Het in 1997 opgerichte Amsterdamse Virtual Affairs is een internationaal software- en servicesbedrijf dat is gespecialiseerd in het ontwikkelen, uitbouwen en vernieuwen van digitale kanalen voor banken en verzekeraars. Het bedrijf biedt digitale oplossingen, deels gebaseerd op de eigen softwareproducten InsuranceRight, BankingRight en InvestmentRight.

“We helpen banken en verzekeraars daadwerkelijk het verschil te maken, niet alleen in meer omzet en lagere bedieningskosten, maar juist ook in klanttevredenheid, een onderscheidende merkbeleving en een optimale gebruiksvriendelijkheid. Virtual Affairs is gecertificeerd Sitecore Platinum Implementation Partner, EMEA Silver Technology Partner en Microsoft Gold Partner”, aldus het overgenomen bureau. 

Jorg Verweij, Robin Peters en Erik Lamers

Erik Lamers, Managing Partner bij Virtual Affairs, geeft aan enthousiast te zijn over de verkoop aan We are you.: “We zijn enorm blij met deze ontwikkeling. We hebben met onze verkopende partner Holland Venture een mooie groei, ook internationaal, door kunnen maken, waardoor we deze volgende stap kunnen zetten.” Hij voegt toe dat zowel de twee bedrijven als hun opdrachtgevers zullen profiteren van de fusie: “We kunnen onze klanten nu nog meer schaalbaarheid en zekerheid bieden. Op technisch vlak kunnen de verschillende bedrijven die onder We are you. vallen, veel van elkaar leren.”

We are you.

We are you. is ontstaan toen drie digitale bureaus de handen ineensloegen: Colours, Mangrove (beide opgericht in 1997) en Redhotminute (opgericht in 2001). In augustus 2017 werd Mangrove overgenomen door Colours en in december van dat jaar werd ook Redhotminute toegevoegd, waarmee We are you. een feit was. “Digital impact realiseren is onze gezamenlijke drive”, gaf Verweij destijds aan. “We varen alle drie dezelfde koers en kiezen duidelijk voor focus en kwaliteit in plaats van verbreding”, voegde hij daaraan toe. De drie bedrijven zijn na het samengaan wel autonoom blijven opereren onder hun oorspronkelijke naam.

Met de overname van Virtual Affairs komt het aantal onderdelen van We are you. nu op vier. Ook deze nieuwste aanvulling zal na de overname doorgaan met het onder de eigen vlag bedienen van opdrachtgevers: “Net als bij eerdere overnames van de We are you.-formatie, blijft Virtual Affairs als zelfstandige eenheid opereren”, aldus Verweij.

De vier onderdelen van We are you. beschikken gezamenlijk over expertise op het gebied van strategie, online marketing, customer journeys, gebruikerservaringen, designs en managed hosting. De groep bedenkt, ontwerpt en ontwikkelt websites, apps en e-commerce platformen voor uiteenlopende klanten, waaronder Eneco, Knab, Unicef en de Efteling. Daarbij wordt gewerkt in omgevingen als Sitecore, OutSystems, Umbraco, Xamarin en Drupal.

 

350+ medewerkers

We are you. beschikt door de overname nu over vestigingen in Amsterdam, Rotterdam, Tuil, Den Bosch, Sofia, Minsk en Melbourne en biedt werk aan ruim 350 medewerkers. Het bedrijf geeft aan in zijn strategie te kiezen voor zowel focus als kwaliteit.

“Wij realiseren slimme digitale oplossingen die bepalend zijn voor de business van onze klanten. Oplossingen die onze klanten helpen groeien en het leven makkelijker maken. Dit kan alleen door intensief samen te werken met elkaar en met onze klanten en door het altijd beter te willen doen. Dat geldt voor concept & design, realisatie en doorontwikkeling van bedrijfskritische digitale platformen”, licht Verweij toe. 

Robin Peters, Managing Partner bij Virtual Affairs, geeft tot slot aan dat de cultuur van de fintech goed aansluit op die van de andere drie labels binnen We are you.: “Door een vergelijkbare manier van werken en een platte organisatiestructuur kunnen medewerkers eenvoudig bijdragen aan elkaars projecten. Dat biedt onze digitale professionals nog meer uitdaging en onze Nederlandse en internationale klanten profiteren hierdoor van een breder aanbod van specialismen.”