Financieel professionals verdienen het meest in Utrecht

01 december 2017 Banken.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Met een gemiddeld jaarsalaris van ruim €46.700 verdienen bankmedewerkers in Utrecht meer dan hun concullega’s in andere grote steden. Ook als de salarissen per provincie met elkaar vergeleken worden, prijkt provincie Utrecht bovenaan, blijkt uit data van vacaturesite Indeed. Vooral Financieel Managers verdienen een hoog salaris.

Uit nieuwe data van Indeed blijkt dat de gemiddelde salarissen voor geadverteerde functies in de bankensector het hoogst liggen in de meest centrale provincie van Nederland, Utrecht. Met de hoofdkantoren van Rabobank en SNS Bank, biedt de stad Utrecht onderdak aan twee van de vier grootste retailbanken van Nederland. In de stad ligt het gemiddelde salaris voor bankmedewerkers op €46.731 per jaar, terwijl voor de financiële professionals in de hele provincie een gemiddeld jaarsalaris geldt van €43.738.

Dat is hoger dan in bijvoorbeeld Amsterdam, waar de hoofdkantoren van bankgiganten ABN AMRO en ING zich bevinden. Het gemiddelde jaarsalaris van een bankier in Amsterdam bedraagt €44.232, een kleine €2.500 minder dan in Utrecht. In heel Noord-Holland ligt het gemiddelde jaarsalaris nog een keer zoveel lager, op €41.809. Dat is echter wel nog meer dan in Zuid-Holland (€41.272), waar de andere twee G4-gemeenten liggen, Den Haag en Rotterdam. Van de grootste vier gemeenten van Nederland ligt het gemiddelde jaarsalaris van bankiers en andere financieel professionals het laagst in Rotterdam, met €42.580 per jaar. In Den Haag wordt net iets minder verdiend dan in Amsterdam - €44.102 per jaar gemiddeld, €130 minder per jaar dan in de hoofdstad.

Financieel professionals in Utrecht verdienen meer dan in andere G4-gemeenten

Uit de data blijkt ook dat banken vooral veel geld betalen voor Financieel Managers. Deze managers verdienen gemiddeld een jaarsalaris van €56.040, aldus de vacaturesite. De rest van de top vijf best betaalde financiële functies zijn volgens Indeed Riskmanager (€55.033), Senior Business Analist (€54.573), Business Controller (€54.338) en Senior inkoper (€53.346). Ook Senior Business Consultants, Accountancymanagers, Strategisch Inkopers, Financieel Controllers en Informatieanalisten verdienen een bovengemiddeld jaarsalaris in de Nederlandse bankensector.