Vermogensbeheerplatform Able overgenomen door softwarebedrijf Topicus

25 oktober 2017 Banken.nl 3 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Topicus heeft Able overgenomen van BinckBank. Het retail vermogensbeheerplatform vormt een mooie aanvulling op de propositie van het financiële softwarebedrijf. Als onderdeel van de deal – financiële details zijn niet bekendgemaakt – maken de werknemers van Able de overstap naar Topicus.

Reden voor de overname is dat deze Topicus in staat stelt de uitvoering van haar strategie te versnellen. Topicus heeft zichzelf ten doel gesteld om banken en verzekeraars te helpen bij het eenvoudig en toegankelijk maken van financiën voor hun klanten. Topicus-directeur Daan Dijkhuizen vertelt: “De marktleidende software van Able op het gebied van retail vermogensbeheer past perfect in de Topicus-strategie om onze klanten in staat te stellen hun financiële dienstverlening customer empowered te maken. Daarbij voorziet Topicus een verdergaande integratie van vermogensopbouw, kredietverlening en pensioenen.”

Vermogensbeheerplatform Able overgenomen door softwarebedrijf Topicus

FinTech-bedrijf Able heeft een cloud-based platform ontwikkeld dat in de markt bekendstaat als het meest complete platform op het gebied van retail vermogensbeheer. Topicus ziet het bedrijf, dat hiervoor nog een 100% dochter van BinckBank was, als een cruciale schakel in haar totale propositie en in de groeiambities van het softwarebedrijf in binnen- en buitenland. “Wij verwachten dat we met Able en haar talentvolle medewerkers binnen de Topicus groep een innovatieve, succesvolle toekomst tegemoet gaan”, aldus Dijkhuizen.

Tijdens de overnamegesprekken bleek de achterliggende architectuur van het geavanceerde vermogensbeheerplatform van Able goed aan te sluiten op het bestaande financiële platform van Topicus. Met dit platform legt Topicus online directe verbindingen tussen vraag naar en aanbod van financiële producten. “Eenvoud, toegankelijkheid, snelheid én disruptie zijn nieuwe kernbegrippen bij het aanbieden van financiële producten”, licht Dijkhuizen toe. “Daarmee zetten onze klanten de eindgebruiker, van ondernemer tot consument, nog meer in zijn kracht. Ik ben ervan overtuigd dat gerobotiseerde transactieprocessen over twee jaar gemeengoed zijn, waarbij de consument of ondernemer een eigen bank in de broekzak heeft.” Volgens de directeur loopt zijn bedrijf met de overname van Able hierop vooruit.

Het platform wordt onderdeel van de Financiële divisie van Topicus. Volgens de directie van Able breekt er onder de vlag van Topicus een nieuw tijdperk aan voor het bedrijf. “Samen wordt een schaalgrootte bereikt die het verantwoord maakt om ook internationale ambities op te pakken”, aldus Able. De directie voegt toe: “Ook was er een duidelijke klik in de gesprekken. Inhoudelijk begrip en gedrevenheid van een collegabedrijf, dezelfde analyse van de markt en een wederzijds gevoel dat het droomscenario waarover jaren geleden alleen gesproken kon worden, uit zou kunnen komen.”