Kornelis Buursma versterkt ING IM Institutional Clients

18 maart 2014 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Kornelis Buursma is onlangs in dienst getreden bij ING Investment Management (ING IM). Hij is afkomstig van PGGM, waar hij ruim zes jaar werkzaam was. Als Senior Institutional Business Development Manager wordt Buursma verantwoordelijk voor de business lines Beleggingsstrategieën en Integrated Client Solutions.

Na het afronden van zijn studie aan de UvA en de VU begon Buursma zijn loopbaan bij ING als Research Analyst. Vervolgens werd hij sales- en relatiemanager voor klanten binnen de Nederlandse institutionele markt. In 2008 maakte Buursma de overstap naar vermogensbeheerder PGGM, waar hij de afgelopen jaren verantwoordelijk was voor de acquisitie en profilering van PGGM in de institutionele markt.

Kornelis Buursma - ING

Bij ING IM zal Buursma rapporteren aan Paul Van Eynde, hoofd Institutional Clients Europe bij ING IM. “Wij zijn verheugd Kornelis bij ING IM te mogen verwelkomen. Samen met het bestaande team zal hij ING IM's sterke positie in de veranderende Nederlandse pensioenmarkt verder uitbreiden. Kornelis is met zijn kennis en ervaring op het gebied van bedrijfstakpensioenfondsen een goede aanvulling voor het team. Dit segment wordt ook voor ons steeds belangrijker" aldus Van Eynde.