BNG Bank werkt met Finan Financials-platform van Topicus

10 juli 2017 Banken.nl 2 min. leestijd
Profielen

BNG Bank heeft het Finan Financials-platform omarmt. De cloudoplossing van Topicus stelt de bank in staat om eenvoudiger kredietanalyses en revisies te verwerken. 

BNG Bank is een Nederlandse bank van en voor overheden. Niet alleen zijn de aandelen van de bank in handen van uitsluitend overheden, ook het klantenbestand van BNG Bank bestaat overwegend uit overheden en instellingen op het gebied van volkshuisvesting, gezondheidszorg, onderwijs en openbaar nut. De bank ondersteunt zoveel mogelijk bij het realiseren van overheidsbeleid en zet zich er bovendien voor in om de kosten van maatschappelijke voorzieningen voor burgers zo laag mogelijk te houden door goedkope financiering te verstrekken aan klanten in de publieke sector.

Betere kredietanalyses

Om klanten beter te kunnen bedienen heeft BNG Bank onlangs geïnvesteerd in een nieuwe software-oplossing voor het verwerken van kredietanalyses en revisies. De keuze is gevallen op Finan Financials, een cloudoplossing van technologiebedrijf Topicus. Finan Financials stelt BNG Bank in staat om verantwoordingsinformatie van organisaties digitaal in te lezen en maakt daarmee handmatige invoer overbodig. Dit zorgt ervoor dat creditratings sneller kunnen worden uitgevoerd en menselijke invoerfouten worden voorkomen.

BNG Bank werkt met Finan Financials-platform voor betere verwerking kredietanalyses

“We zijn trots dat we BNG Bank in staat kunnen stellen om snel te anticiperen op nieuwe ontwikkelingen”, laat Jamie Burink weten, die binnen Topicus verantwoordelijk is voor de softwareontwikkeling en dienstverlening voor de zakelijke financieringsmarkt. “Door het open karakter van de software kan BNG Bank de dienstverlening snel aanpassen en verfijnen. Doordat wij ook het beheer en de ontwikkeling doen, kunnen we snel handelen en BNG Bank de komende jaren maximaal ondersteunen.” 

Volgens Burink wordt de digitale uitwisseling van gegevens de komende jaren steeds belangrijker en moeten financiële dienstverleners flexibel zijn om te kunnen reageren op veranderende vragen uit de markt en wijzigende wet- en regelgeving. BNG Bank deelt zijn beeld dat software een steeds prominentere rol in het financiële adviestraject zal krijgen. Met haar software wil Topicus financiële dienstverleners helpen om actueel te blijven ten opzichte van ontwikkelingen in hun markt. 

“Door geavanceerde adviesprocessen te organiseren, toegang te geven tot alle mogelijke financieringsoplossingen en hyperefficiënte aanvraag- en revisieprocessen te realiseren, zoals bij BNG Bank, weten financiers en ondernemers snel waar ze aan toe zijn. Hierdoor worden groeikansen sneller benut en wordt het ondernemersklimaat in Nederland beter”, sluit Burink af.