Nxchange winnaar van de vwd Cash Innovatieprijs 2017

26 april 2017 Banken.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Handelsplatform Nxchange heeft tijdens de uitreiking van de vwd Cash Fund Awards de Cash Innovatieprijs in ontvangst genomen. De jonge effectenbeurs heeft hiermee andere genomineerden ABN Amro, Binck, Doelbeleggen en Rabobank weten te verslaan.

In april 2016 werd er in Nederland een nieuwe effectenbeurs gelanceerd, Nxchange. Nxchange biedt uitgevende instellingen de mogelijkheid om hun effecten te noteren aan een gereguleerd platform waar beleggers de effecten direct kunnen verhandelen, zonder tussenkomst van een bank of broker. Daarmee wijkt de nieuwe speler af van traditionele effectenbeurzen en maakt bedrijven die een beursnotering nastreven minder afhankelijk van traditionele financiële dienstverleners. 

Nxchange winnaar van de vwd Cash Innovatieprijs 2017

vwd Cash Innovatieprijs

Nxchange was vanwege zijn innovatieve platform een van de genomineerden voor de vwd Cash Innovatieprijs van 2017. Het was de tweede keer dat deze prijs zou worden uitgereikt, tegelijkertijd met de vwd Cash Fund Awards – een initiatief van magazine Cash en Cashcow.nl. Nxchange nam het op tegen ABN Amro, Binck, Doelbeleggen en Rabobank – de winnaar werd bepaald door middel van een stemronde onder de lezers van Cash en Cashcow.nl.

Op 21 april 2017 werden de vwd Cash Fund Awards uitgereikt. Volgens Cashcow.nl hebben de beleggers dit jaar “duidelijk gekozen voor Nxchange”. Marleen Evertsz, CEO van Nxchange, mocht de prijs in ontvangst nemen. Evertsz: “Het is een grote eer dat we deze publieksprijs in ontvangst mochten nemen. We verwachten op korte termijn nieuwe listings te kunnen aankondigen waarbij we opnieuw aantrekkelijke beleggingsmogelijkheden zullen creëren voor zowel particuliere als institutionele beleggers.”

Ook vorig jaar ontving Nxchange erkenning voor zijn innovatieve beursplatform – tijdens de tiende editie van de Gouden Stieren ontving de effectenbeurs de vakjuryprijs voor Beste Beleggingsinnovatie. 

Naast de innovatieprijs werd dit jaar ook opnieuw de Publieksprijs uitgereikt tijdens de vwd Cash Fund Awards. Van de vijf genomineerden was het NN Investment Partners die met de Publieksprijs naar huis ging.