Vincent van den Boogert is de nieuwe CEO van ING Nederland

14 april 2017 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Vincent van den Boogert is de nieuwe CEO van ING Nederland. Hij volgt Nick Jue op waarvan eerder bekend werd gemaakt dat hij CEO wordt van ING Duitsland. Op dit moment is Van den Boogert nog Chief Customer Officer en verantwoordelijk voor het klantcontact bij ING Nederland.

Grote veranderingen in topmanagement ING

ING is bezig om haar topmanagement en Raad van Commissarissen op veel plaatsen te wijzigen. De veranderingen in de top van de bank zijn deels het gevolg van aflopende bestuurstermijnen en van bestuurders die zelf besloten hebben hun carrière ergens anders voort te zetten. Hooggeplaatste veranderingen in de topstructuur van de bank zijn onder andere de benoeming van Koos Timmermans tot Chief Financial Officer (CFO) en Steven van Rijswijk tot Chief Risk Officer (CRO). Na het vertrekt Nick Jue naar Duitsland was de benoeming van de nieuwe CEO Nederland in lijn der verwachting. 

Vincent van den Boogert - CEO van ING Nederland

Vincent van den Boogert

Vincent van den Boogert combineert een brede bancaire achtergrond met ruime ervaring in diverse commerciële rollen. Hij trad in 1995, na zijn studie econometrie, in dienst bij ING. Na verschillende functies met direct klantcontact bekleed te hebben, werd hij in 2001 directeur Postbank Advies. In januari 2007 werd Vincent van den Boogert benoemd tot directeur Marketing bij de Postbank. Per 1 november 2007 werd hij directeur Productmanagement in de directie van ING Retail Nederland. Op 1 maart 2008 maakte Van den Boogert de overstap naar ING Bank Turkije waar hij de functie van Deputy CEO/Head of Retail bekleedde. In september 2010 keerde hij terug naar Nederland als directeur Marketing binnen het particuliere bedrijf en directielid van ING Nederland. Voordat hij in augustus 2016 binnen de directie werd benoemd tot Chief Customer Officer was hij vanaf december 2014 directeur Particulier van ING Nederland.