Wells Fargo maakt geld opnemen zonder betaalkaart mogelijk

30 maart 2017 Banken.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Wells Fargo heeft zijn circa 13.000 geldautomaten in de VS uitgerust met de mogelijkheid om geld op te nemen zonder hun pinpas. In plaats van het insteken van de pinpas, vraagt de klant een eenmalige code aan in de mobiele app en voert deze en zijn of haar pincode in om geld op te nemen.

Technologische innovatie zorgt voor grote veranderingen in hoe klanten bediend willen worden door hun financiële dienstverleners. Steeds vaker willen klanten ook hun bankzaken kunnen regelen via hun smartphone of een ander mobiel apparaat zoals een smartwatch of tablet. Onderzoek eind vorig jaar voorspelde dat tegen 2018 vijf miljard mensen wilt kunnen betalen met zijn of haar mobiel en ook het gebruik van mobiel bankieren apps neemt al jaren toe – bijvoorbeeld, de app van ABN AMRO verbrak in 2016 meerdere records in gebruikersaantallen.

Pinnen zonder bankpas bij Wells Fargo

Innovatie

Om nog beter te voldoen aan de verwachtingen van haar klanten faciliteert Amerikaanse bankgigant Wells Fargo sinds kort ook het opnemen van contant geld bij een geldautomaat met een smartphone. Bij de circa 13.000 geldautomaten van Wells Fargo in de VS is het sinds kort mogelijk om geld op te nemen met de smartphone in plaats van met een pinpas. In plaats van een pinpas of andere bankpas in de automaat te steken en hun pincode in te toetsen, vragen klanten via de mobiele app een eenmalige toegangscode aan, die zij invoeren in de automaat, gevolgd door hun pincode. De pinpas wordt voor deze transactie overbodig. 

Een woordvoerder van Wells Fargo laat weten dat het mobiele kanaal steeds belangrijker wordt voor de manier waarop de ruim 20 miljoen klanten met hun bank interacteren. Volgens de bank biedt de kaartvrije manier van geld opnemen zowel meer snelheid als meer veiligheid. 

Later dit jaar wil de bank ook zijn “tap and pay” technologie lanceren voor klanten. Met deze technologie kunnen klanten een mobile wallet (Apple Pay, Android Pay, Samsung Pay of Wells Fargo eigen wallet) gebruiken om met hun smartphone geldopnames te bevestigen bij een geldautomaat. Voor deze introductie plaatsvindt, moet de bank meer automaten uitrusten met de technologie, die nu nog op ongeveer 40% (ruim 5.000) van de ATM’s beschikbaar is.