Drie financiële dienstverleners in top 50 innovatieve bedrijven

23 februari 2017 Banken.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

In de meest recente editie van de ‘Most Innovative Companies’-ranking van The Boston Consulting Group worden Apple, Google en Tesla Motors genoemd als meest innovatieve bedrijven ter wereld. Ook financiële dienstverleners JPMorgan Chase, AXA en Allianz hebben een plekje op de lijst bemachtigd.

Strategie consultancybureau The Boston Consulting Group (BCG) brengt jaarlijks een ranking uit van de meest innovatieve bedrijven ter wereld. De ranglijst is gebaseerd onder een surveyonderzoek onder senior innovatiemanagers en –bestuurders. Voor de meest recente editie van de lijst namen 1.500 respondenten deel.

Banken in lijst met meest innovatieve bedrijven

Volgens innovatiemanagers en -bestuurders is Apple in 2016 wederom het meest innovatieve bedrijf. De elektronica- en tech-gigant staat al ruim 5 jaar op de eerste plek in de lijst. Google pakt opnieuw de tweede plek, terwijl de derde plek in 2016 naar Tesla Motors gaat. De rest van de top tien bestaat uit #4 Microsoft, #5 Amazon, #6 Netflix, #7 Samsung Group, #8 Toyota en Facebook en IBM op respectievelijk de 9e en 10e plek.

Naast de vele technologische, industriële en automotive spelers in de top 50, hebben ook drie financiële dienstverleners een plekje weten te bemachtigen. Volgens de respondenten behoort Amerikaanse bankgigant JPMorgan Chase op de 28ste plek in de lijst, en is daarmee de meest innovatieve financiële dienstverlener ter wereld. Twee plekken lager volgt de van oorsprong Franse verzekeraar en multinational AXA. Ook de derde financiële dienstverlener is voornamelijk actief in de verzekeringsbranche – Allianz verdient volgens de innovatiemanagers en –bestuurders de 33ste plek van meest innovatieve bedrijven ter wereld.