Interview met Katja van Strien, Bancair professional bij Welten

24 juni 2015 Banken.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De 22-jarige Katja van Strien studeerde HBO Bedrijfseconomie aan de Hogeschool Rotterdam. In oktober 2014 startte ze met een financieel traineeship Particulier Bankieren. Ze deelt haar ervaringen.

“De financiële sector had niet mijn voorkeur. Nu voel ik me er thuis”
"Hoewel ik op de middelbare school al wist dat ik ‘iets’ met cijfertjes wilde doen, had de financiële sector niet direct mijn voorkeur. Pas toen ik met Welten in contact kwam, was mijn interesse gewekt. Nu voel ik me helemaal thuis in deze branche."

"Mijn kennismaking met Welten was in de zomervakantie van 2014 als deelnemer aan de jaarlijkse Summer Course. Tijdens vijf intensieve dagen maakten we kennis met alle aspecten van de financiële dienstverlening. Gedurende deze week viel me op dat er erg veel ruimte is jezelf te ontwikkelen, zowel op het gebied van kennis als op persoonlijk vlak. Na de Summer Course besloot ik direct te solliciteren. Met succes…"

Kennis toepassen in de praktijk
"Het traineeship start met een opleiding van anderhalve week. Je verblijft dan op de campus en wordt door een trainer gecoacht op verschillende vlakken. Met je groep voer je fictieve adviesgesprekken, leert de etiquette en traint voor de Wft Basis. Na deze eerste opleidingsperiode gaat Welten op zoek naar een passende opdracht, waar je alle kennis in de praktijk kunt toepassen. Naast de opdracht kun je verder gaan met het studeren voor de overige Wft’s." 

diploma behaald

In maart ontving Katja van Strien (rechts) samen met 35 andere adviseurs het Wft diploma uit handen van minister Dijsselbloem

Groepsfoto

"Mijn eerste opdracht was een backoffice opdracht op het gebied van hypotheken. Ik werkte op de afdeling Aflossen, hetgeen betekende dat wij er alles aan deden om ervoor te zorgen dat klanten hun hypotheek algeheel konden aflossen. Je kunt hierbij denken aan boetes berekenen, aflosnota’s opmaken en de financiële afwikkeling van de ontvangen gelden. Binnenkort start ik met mijn tweede opdracht bij een klantcontactcenter van een bank als adviseur particulieren. Ik heb hier heel veel zin in."

Met de klant aan tafel
"Uiteindelijk hoop ik in de toekomst samen met de klant aan tafel te kunnen zitten en hem of haar van a tot z te kunnen adviseren. Het helpen van mensen en ze met een tevreden gevoel naar huis te laten gaan is een van de mooie dingen aan dit vak. Ik ben daarom ook heel blij ik middels dit traineeship de mogelijkheid heb mezelf te ontwikkelen. Enerzijds door verschillende opleidingen en trainingen te volgen en anderzijds door de uiteenlopende opdrachten die ik kan vervullen."

Studeren in het hotel
"Voor mijn eerste opdracht verbleef ik twee nachten per week in een hotel. Vlakbij het hotel was een sportschool waar ik ’s avonds terecht kon. Dat was voor mij erg prettig. Voordeel was ook dat ik voldoende tijd overhield om in de avonduren voor de Wft’s studeren. In het weekend had ik dan ook volop tijd voor vrienden en familie."

Summer Course
"Ik kan iedereen die een carrière in de financiële sector overweegt aanraden een financieel traineeship te volgen. Twijfel je? Kijk dan of je bijvoorbeeld kunt deelnemen aan de Summer Course. Je krijgt dan een goed beeld van de organisatie, leert veel, ontmoet veel nieuwe mensen én je maakt veel leuke dingen mee!"