Jan van Nieuwenhuizen toegetreden tot RvB Rabobank

27 februari 2014 Banken.nl 2 min. leestijd

Jan van Nieuwenhuizen treedt toe tot de raad van bestuur van Rabobank Nederland. Dit meldt de bank vandaag in een persbericht.

Hij wordt verantwoordelijk voor de wholesale klanten in Nederland en het buitenland. Jan van Nieuwenhuizen treedt in functie zodra de benodigde goedkeuringen door de toezichthoudende instanties zijn verkregen.

Jan van Nieuwenhuizen studeerde bedrijfseconomie en werkte in de afgelopen 28 jaar bij meerdere internationaal opererende banken in binnen- en buitenland. Jan van Nieuwenhuizen studeerde in 1986 af aan de Université de Fribourg (Zwitserland) en startte zijn loopbaan bij JP Morgan in Amsterdam.

Jan van Nieuwenhuizen - Rabobank

Tussen 1992 en 2002 werkte hij vanuit Londen en Frankfurt als managing director bij Morgan Stanley. Van 1999 tot 2002 was hij lid van de raad van bestuur van Morgan Stanley AG in Frankfurt. In 2002 trad Jan van Nieuwenhuizen in dienst van NIBC. Van 2004 tot 2009 was hij lid van de Raad van Bestuur. Sinds 2008 was hij vice-voorzitter van NIBC.

Jan van Nieuwenhuizen werkt sinds 2009 bij Rabobank in Utrecht. Als directeur Wholesale is hij verantwoordelijk voor Trade and Commodity Finance, Corporate Finance en Private Equity. Hij zal dit blijven doen tot er een opvolger is benoemd.

Jan van Nieuwenhuizen zal een vast salaris ontvangen van EUR 707.000 op jaarbasis. De raad van bestuur van de Rabobank ontvangt geen variabele beloning.

Rinus Minderhoud, voorzitter van de raad van bestuur van Rabobank Nederland, is verheugd over de komst van Nieuwenhuizen. "Ik ben blij dat de vacature in onze raad van bestuur nu is ingevuld. Jan van Nieuwenhuizen is met zijn internationale focus en klantervaring een enorme versterking van ons team. Ik heet hem daarin mede namens mijn collega's van harte welkom en wens hem veel succes", aldus de Rabobank topman.

Ook Wout Dekker, voorzitter van de raad van commissarissen, toont zich tevreden: "Ik ben zeer gelukkig met het toetreden tot de raad van bestuur van Jan van Nieuwenhuizen. Hij kan bogen op een enorme internationale ervaring en heeft daarnaast zijn sporen binnen de Rabobankorganisatie verdiend. De raad van commissarissen is van mening dat hij in de raad van bestuur de juiste expertise en kwaliteiten inbrengt. Wij wensen hem veel succes."