ING verlaagt drempel om te investeren in zonnepanelen

28 januari 2013 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

ING biedt haar klanten een speciale financieringsmogelijkheid aan voor het investeren in zonnepanelen van E.ON. E.ON biedt op haar beurt de panelen voor klanten van de ING aan tegen gereduceerd tarief. Met deze samenwerking verlagen beide partijen de drempel voor consumenten om te investeren in zonnepanelen.

Subsidie overheid voor aanschaf zonnepanelen

Veel consumenten die de aanschaf van zonnepanelen overwegen, zien op tegen de relatief hoge investeringskosten. De overheid subsidieert daarom al enige tijd de aanschaf van zonnepanelen. Particulieren kunnen vanaf 2 juli 2012 tot 28 december 2013 subsidie aanvragen voor zonne-installaties.

Gereduceerd tarief

Dankzij de subsidie, het gereduceerde tarief voor aanschaf en de mogelijkheid tot een groene financiering bij de ING wordt de drempel verlaagd om zonnepanelen aan te schaffen. ING gebruikt haar inkoopkracht om klanten te helpen aan een aantrekkelijk aanbod. Klanten lossen de lening af tegen een scherpe rente die boetevrij eerder kan worden afgelost. De lening is aftrekbaar als verbetering van de eigen woning.

Gemiddelde besparing € 300 per jaar

De gemiddelde terugverdientijd van zonnepanelen is 8 jaar. Dit is afhankelijk van de ligging, hellingshoek, de ontwikkeling van de energieprijzen en de inflatie. De energiebesparing bedraagt gemiddeld €300,- per jaar bij 6 panelen.