Crowdfunding-platform Kickstarter komt naar Nederland

05 februari 2014 Banken.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

In 2013 is het aantal succesvolle crowdfundingprojecten in Nederland verdubbeld en de verwachting is dat deze trend doorzet. En nu ook het grootste crowdfunding-platform ter wereld voet op Nederlandse bodem zet zal crowdfunding in Nederland een extra boost krijgen.

Nederland wordt zesde land waar Kickstater actief is

Binnenkort kunnen Nederlanders hun projecten ook financieren via het crowdfunding-platform Kickstarter. Tot nu toe stond Kickstarter alleen open voor Nederlandse financiers en voor projecten uit de VS, Canada, Groot-Brittannië, Australië en Nieuw-Zeeland.

Kickstarter naar Nederland

Kickstarter is een financiering platform voor creatieve projecten en richt zich op films, games, muziek, kunst, design en technologie. 5,6 miljoen mensen hebben tot nu toe $966 miljoen ingebracht voor de financiering van 55.000 creatieve projecten. Het bedrijf werd in 2009 opgericht door Perry Chen, Yancey Strickler en Charles Adler

Crowdfunding markt verdubbeld

Consultancybureau Douw & Koren berichtte in januari dat crowdfunding – het ophalen van geld bij een grote massa kleine financiers – wederom aan terrein heeft gewonnen. Ruim 85% van de €32 miljoen werd in 2013 gecrowdfund door ondernemingen. Er werden in totaal ruim 1.250 projecten en ondernemingen met succes gefinancierd. Dat is een meer dan een verdubbeling in vergelijking met 2012.