Roth versterkt financieel toezicht team Simmons & Simmons

11 oktober 2013 Banken.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Simmons & Simmons heeft partner Guido Roth aangesteld binnen het Amsterdamse financieel toezicht team van het gerenommeerde advocatenkantoor. Het financieel toezicht team van Simmons & Simmons heeft een sterke focus op de segmenten Financial Institutions en Asset Management & Investment Funds.

Guido Roth
Partner Guido Roth is een deskundige op het vlak van financieel toezichtrecht en heeft 20 jaar ervaring in het geven van advies, procederen, inspecties en procedures door toezichthouders. Verder richt hij zich op sancties en beleggingsconflicten. Zijn klanten bestaan ondermeer uit financiële organisaties in binnen- en buitenland. Roth zal per 1 november zijn werkzaamheden starten. Over zijn toekomstige rol zegt Roth: “Ik kijk er naar uit om binnen het internationale netwerk samen te werken en de top van de markt in deze sectoren te bedienen”.

Guido Roth - Simmons & Simmons

Versterking
Naast Roth zal per begin december ook Janice Roepnarain als associate in het financieel toezicht team toetreden. Roepnarain heeft expertise in financiële toezicht wet- en regelgeving en maakte vaker deel uit van juridische toezichtsaangelegenheden ondermeer voor klanten als de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en De Nederlandsche Bank (DNB). Onlangs werd Rezah Stegeman al benoemd tot financial services partner bij Simmons & Simmons. Door de benoemingen van Roth en Roepnarain versterkt het advocatenkantoor het financieel toezicht team dat actief is op zowel de Europese markt, als in het Midden-Oosten en Azie”.

In een reactie laat Bas Berghuis van Woortman, leider van de Dispute Resolution groep van het advocatenkantoor in Nederland, weten verheugd te zijn over de benoemingen: “Met de komst van Guido en Janice continueren wij de groei van ons team, zowel nationaal als internationaal. De specifieke expertise op het gebied van financieel toezichtrecht stelt ons in staat in te spelen op de toegenomen behoeften van onze cliënten op dit gebied."

*Advocatenkantoor Simmons & Simmons werd opgericht in 1896 in Londen. In 2002 opende het eerste kantoor in Rotterdam, na een fusie met het Nederlandse advocatenkantoor Nolst Trenité. Sinds 2010 is het Simmons & Simmons hoofdkantoor van Nederland gevestigd in Amsterdam.