Pritle behaalt bovengemiddeld rendement in 2016

23 januari 2017 Banken.nl 2 min. leestijd

Pritle, een online vermogensbeheerder die automatisch belegt, heeft in 2016 goed gepresteerd. Uit een vergelijking met de behaalde rendementen van concurrerende vermogensbeheerders en profielfondsen blijkt dat Pritle bovengemiddelde resultaten heeft behaald voor zijn klanten.

Online vermogensbeheerder Pritle werd in 2014 opgericht door Thomas Bunnik (CEO), Stewart Bowers (CFO) en Azman Hamid (Legal & Risk Director). Sindsdien heeft het FinTech-bedrijf een flinke groei doorgemaakt, met de overname van online vermogensbeheerder Fundix in 2015, en de lancering van zijn diensten in België, Zwitserland en Oostenrijk in 2016. De vermogensbeheerder heeft de beleggingen voor klanten geautomatiseerd en hanteert een systematische beleggingsmethode waarbij risico wordt afgebouwd, naarmate het beleggingsdoel dichterbij komt.

Pritle - Get a complete picture before you invest

Net als na het eerste halfjaar van 2016 heeft Pritle de behaalde rendementen over heel 2016 vergeleken met die van andere vermogensbeheerders en profielfondsen in Nederland. Uit de vergelijking blijkt dat Pritle een beter rendement heeft behaald dan 22 van de 34 concurrerende vermogensbeheerders en 12 van de 22 grootste vrij verhandelbare profielfondsen. Ten opzichte van het laagste rendement onder de vermogensbeheerders scoort het FinTech-bedrijf maar liefst 19% beter, terwijl het verschil ten opzichte van het hoogst bepaalde rendement slechts 3,16% bedraagt. Bij de profielfondsen was die respectievelijk 4,38% en 2,74% verschil. 

CEO Bunnik legt het bovengemiddelde rendement uit aan de hand van een aantal verklarende factoren. Hij wijst op de systematische beleggingsmethode van Pritle waarbij emotie geen rol speelt, op de lage kosten van onderliggende indexfondsen, de lage servicekosten en de brede spreiding van de beleggingsportefeuille. “Dit onderstreept het belang van een goed gespreide beleggingsportefeuille”, aldus Bunnik. “Wij zijn erg tevreden met de goede rendementen over 2016, het laat zien dat geautomatiseerd beleggen niet onderdoet voor de actieve beleggingsmethoden.”