US Bank ontwikkelt innovatieve direct shopping app

31 december 2013 Banken.nl 1 min. leestijd

US Bank heeft een nieuwe applicatie ontwikkeld waarmee consumenten producten, die ze tegenkomen in het dagelijkse leven, direct kunnen kopen met hun smartphone. 

Met de nieuwe app biedt US Bank een mobiel e-commerce betalingsplatform. Consumenten kunnen met deze app producten, die zij zien in een tijdschrift of op TV of horen in een advertentie op de radio, selecteren, kopen en direct betalen. De app werkt op basis van audio- en beeldherkenning door gebruik te maken van de mogelijkheid van smartphones om audio op te nemen of beelden te scannen. De technologie voor de app is ontwikkeld door Monitise.

De onderstaande video geeft de werking van de app weer. 

 

US Bank is niet de enige partij die initiatieven ontplooit op het gebied van mobiel e-commerce betalingsplatforms en zal dus moeten concurreren met andere partijen. US bank laat met deze app wel weer zien een pionier te zijn op het gebied van mobiel bankieren. Zo loopt de bank voorop met haar 'Mobile Photo Bill Pay' waarmee gebruikers een factuur kunnen betalen met een foto. Dit wordt gezien als één van de beste bancaire technologische initiatieven in 2013.