Brainport Regio Eindhoven krijgt eigen Kredietunie

04 december 2013 Banken.nl 2 min. leestijd

In de Brainport-regio rond Eindhoven wordt een eigen kredietunie opgericht, de Kredietunie Brabant. De initiatiefnemers verwachten dat een kredietunie in de Brainport-regio rond Eindhoven een goede kans van slagen heeft. De unie zal binnenkort, voor het einde van het jaar, starten. De initiatiefnemers verwachten dat de eerste kredieten in het eerste kwartaal van 2014 verstrekt kunnen worden.

De Kredietunie Brabant wil ervoor zorgen dat het MKB in de Brainport-regio meer mogelijkheden krijgt om geld te lenen. Kredietunies zijn financiële coöperaties met een bancaire functie, die spaar- en leenmogelijkheden bieden aan hun leden. Zij verstrekken kredieten tussen €50.000 en €250.000. Kredietunies krijgen het geld dat ondernemingen in de regio of sector gezamenlijk bijeenbrengen. Andere bedrijven kunnen dat geld weer lenen.

Kredietunie Brainport Eindhoven opgericht

Initiatiefnemers van de Kredietunie in de Brainport Regio zijn Jan Fremeijer, Robert Vos, Paul Silvis en Willian Groenen. Het initiatief wordt ondersteund door onder andere de BZW en Brainport Development.

Brainport Regio

Brainport Regio Eindhoven werd in 2011 uitgeroepen tot de ‘Slimste regio ter wereld’. De belangrijkste kracht voor deze uitverkiezing is de innovatieve maakindustrie, die voor een groot deel wordt gevoed door leveranciers uit de regio. Ook de Deutsche Bank stelde in oktober van dit jaar dat de maakindustrie rond Brainport Regio Eindhoven tot de beste ter wereld behoren. De Duitse bank is vooral enthousiast over de hoge kwaliteit van de producten en het grote aantal leveranciers rond Eindhoven.

“Sommige hightech en automotive bedrijven uit deze regio hebben zich zelfs zo doorontwikkeld dat ze nu behoren tot de belangrijkste marktspelers mondiaal gezien”, zegt Peter Lingmont, Head of Coverage Commercial Banking regio Eindhoven bij Deutsche Bank. Vooral de innovatieve hightech bedrijven rond Eindhoven vallen op. Bovendien spelen betrouwbare leveranciers uit de regio een belangrijke rol. Zij zorgen ervoor dat Brainport de allerbeste kwaliteit kan bieden en de Brabantse maakindustrie het belangrijkste exportgebied van ons land is, aldus Lingmont.