Deutsche Bank: Brabantse maakindustrie hoort bij beste

08 oktober 2013 907

De maakindustrie in de ‘Brainport Regio Eindhoven’ behoort tot de beste wereldwijd. Tot deze conclusie komt Deutsche Bank. Onderdeel van het succes van de maakindustrie in regio Eindhoven is dat ze gevoed worden door leveranciers uit de regio die tijdig kunnen leveren en de hoogste kwaliteit bieden.

Maakindustrie gebaat bij de beste toeleveranciers

De maakindustrie ontwikkelt zich als één van de belangrijkste exportindustrieën van ons land. En daar speelt regio Eindhoven een prominente rol in. “Sommige hightech en automotive bedrijven uit deze regio hebben zich zelfs zo doorontwikkeld dat ze nu behoren tot de belangrijkste marktspelers mondiaal gezien”, aldus Peter Lingmont, Head of Coverage Commercial Banking regio Eindhoven bij Deutsche Bank. Eén van de facturen van dit succes is de bijzondere dynamiek tussen de leverancier en de afnemer in de regio. De bedrijven in de maakindustrie worden gevoed door leveranciers uit de regio die tijdig kunnen leveren en de hoogste kwaliteit bieden.

Brainport - Slimste regio van de wereld

Progressiever dan onze oosterburen

Volgens Kristina Viets, Senior Relationship Manager Mid Cap Eindhoven bij Deutsche Bank, zijn Nederlanders in een aantal innovatieve sectoren progressiever dan de oosterburen. In de niche opereren, kwaliteit leveren en voortdurend innoveren zit bij een groot aantal Nederlandse maakbedrijven in het DNA. Brainport Eindhoven behoort hiermee tot de kopgroep.

Duitsland biedt traditioneel gezien veel kansen voor de regio Eindhoven. Volgens Viets levert de maakindustrie in Duitsland al jaren robuuste prestaties, hoewel het afgelopen jaar minder groei werd gerealiseerd dan verwacht. “De forecasts zijn ook enigszins gereserveerd, maar dankzij de grote Duitse binnenmarkt is er altijd een zekere vraag”. 

Nieuws

×

Meer nieuws over