Eerste MKB-krediet van Qredits verstrekt

21 november 2013 Banken.nl 1 min. leestijd

Minister van Economische Zaken Henk Kamp heeft het eerste MKB-krediet van Qredits verstrekt. In de Ridderzaal vond de bijeenkomst ‘Spreek de Minister: ontmoeting voor ondernemers en politiek’ plaats, een initiatief van MKB Nederland. Een onderdeel van deze bijeenkomst was de overhandiging van het eerste MKB-krediet.

1e MKB-krediet van Qredits verstrekt

Kredietverlening voor ondernemers die niet bij de bank terecht kunnen

Qredits verstrekt sinds 1 november MKB-krediet. Dit is een zakelijke lening tussen de €50.000 en €150.000. Zowel startende als bestaande ondernemers, die niet bij de bank terecht kunnen, komen hiervoor in aanmerking. Deze MKB-kredietverlening is mede mogelijk gemaakt door een lening van €30 miljoen van het Ministerie van Economische Zaken. De verzekeraars zijn van plan om hier op korte termijn ook €30 miljoen aan toe te voegen.

Nieuw product naast Microkredieten

Het MKB-krediet is het tweede financieringsproduct van Qredits. Sinds 2009 verstrekt Qredits al Microkredieten met een maximum bedrag van €50.000.

Qredits

Qredits is een onafhankelijke en private kredietverstrekker zonder winstoogmerk. Qredits helpt startende en bestaande ondernemers bij het succesvol (door)starten van hun bedrijf. Dit doen zij door het aanbieden van ondernemerstools, persoonlijke coaching en het verstrekken van bedrijfskredieten. Qredits wordt gefinancieerd door onder andere ING, ABN AMRO, Rabobank en Triodos Bank en ondersteund door coachingspartners zoals Welten, Accenture en NIBE SVV.