Knab biedt inzicht in actuele spaarrentes van banken

05 november 2013 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Online bank Knab geeft met haar nieuwe tool, de zogeheten Rentescan, inzicht in de actuele spaarrentes bij Nederlandse banken. Deze tool past bij het streven van Knab om consumenten volledige transparantie en inzicht te bieden in hun financiën, ook al bankiert hij of zij bij een andere bank. Met de Rentescan onderscheidt Knab zich niet van de Nederlandse vergelijkingsites, zoals independer, spaarrente.nl en sparen.nl. Wel is Knab de eerste bank die deze informatie onafhankelijk verstrekt, ook al is dit met vaste productvoorwaarden.

Knab Rentescan 

De Knab Rentescan vergelijkt online - aan de hand van drie vragen - automatisch alle beschikbare spaarrentes bij Nederlandse banken. De vergelijking vindt plaats op basis van een aantal vaste criteria. Zo moet de spaarrekening direct opvraagbaar zijn, zonder opnamekosten. Er geldt geen stortingsverplichting en de aanbieder van de spaarrekening moet onder het EU en/of het Nederlandse depositogarantiestelsel vallen. In de berekening is ervan uitgegaan dat het bedrag een jaar lang op de spaarrekening staat.

Knab introduceert onafhankelijke rentescan

"Wij ontwikkelen voortdurend nieuwe tools waarmee onze klanten optimaal grip hebben op hun financiën. Daar hoort complete transparantie bij. Wij streven ernaar dat iedereen op ieder moment inzicht heeft in zijn of haar financiën. De Rentescan sluit aan op onze visie om klanten proactief te wijzen op financieel voordeel. Ook als dat bij een andere aanbieder is", aldus René Frijters, oprichter van Knab.

Ook met de optie 'Rente-alert' brengt Knab de spaarinformatie van diverse banken samen. De klant selecteert daarbij spaarrekeningen die hij of zij wil volgen. Op het moment dat de rente op één van die rekeningen wijzigt, wordt automatisch en kosteloos een alert verzonden.