Welten ziet resultaat dalen en focust op vernieuwing

15 oktober 2013 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

Welten, partner voor financiële instellingen op het gebied van interim management, opleiding en organisatieontwikkeling, heeft haar omzet in het eerste halfjaar met 7,5% zien groeien. Door de druk op de commerciële tarieven en hogere investeringen in ontwikkeling is het bedrijfsresultaat echter afgenomen in vergelijking met 2012.

Welten merkt dat de recessie een afwachtende houding bij haar relaties in stand houdt. De vraag vanuit de markt is in het eerste halfjaar licht gedaald. De omzet steeg nog wel naar €27,2 miljoen, een groei van 7,5% in vergelijking tot het eerste halfjaar van 2012. Door lagere tarieven en hogere investeringen in vernieuwing daalde het bedrijfsresultaat naar €1,4 miljoen, tegenover €3,9 miljoen in 2012. 

Welten - Focus op vernieuwing

Voor de tweede helft van het jaar is Welten gematigd positief. Vanwege de investeringen in vernieuwing en de aanhoudende recessie verwacht Welten dat haar bedrijfsresultaat zal afnemen ten opzicht van vorig jaar.

Welten zet in op vernieuwing

Welten focust op de ontwikkeling en implementatie van innovatieve bedienmodellen. Een voorbeeld hiervan is de CAPTER Adviesstraat. Aanbieders van financiële diensten hebben, mede door de introductie van het provisieverbod, een sterke behoefte aan nieuwe en meer directe klantbedieningsconcepten. CAPTER, dochter van Welten, speelt hierop in en lanceert een nieuw innovatief cross-channel concept voor online klantadvisering.