Knab wint IT Project of the Year Award 2013

23 september 2013 Banken.nl 2 min. leestijd
Profielen

Knab is 19 september jl. door een onafhankelijke jury* uitgeroepen tot winnaar van de  IT Project of the Year Award 2013. Volgens de jury heeft Knab de mogelijkheden van IT optimaal benut om een geheel nieuw businessmodel te ontwikkelen binnen de bankensector. De award is een erkenning voor het innovatieve karakter van de online bank.

Nieuw businessmodel

De IT Project of the Year Award 2013 werd dit jaar uitgereikt aan oprichter en CEO van Knab, René Frijters. Bij de uitreiking wees juryvoorzitter prof. dr. Hans Borgman op de grote mogelijkheden die IT biedt om op zakelijk gebied nieuwe wegen in te slaan. Knab heeft volgens de jury deze mogelijkheden uitstekend onderkend en ingezet om een geheel nieuw businessmodel te ontwikkelen. Knab stelt de klant en niet de eigen producten of diensten centraal. Dit komt tot uiting in de website, de app van de bank en financiële tools, maar ook in de gekozen IT- en informatiearchitectuur. Alle reden voor de jury om Knab tot winnaar van de IT Project of the Year Award 2013 uit te roepen.

Knab - IT Project of The Year

IT dienstverlening: Virtual Affairs, Five Degrees, Sopra Banking en Figlo

Full-service internetbureau Virtual Affairs heeft de verantwoordelijkheid genomen voor het ontwerp en de realisatie van de front-end en integratie met de diverse back-end en mid-office systemen. Ook de overkoepelende rol lag bij Virtual Affairs. De overige specialismen in het eco-systeem bestaan uit de mid-office oplossing van Five Degrees die alle klantprocessen ondersteunt, het core banking systeem van Sopra Banking Software waarin alle financiële producten en transacties zijn opgeslagen en het Figlo-platform dat bestaat uit zowel een component voor financial planning als een component voor personal finance management. Het CMS is van Sitecore. 

IT Project of the Year Award

De IT Project of the Year Award, dit jaar voor de vijfde maal toegekend, is bedoeld voor een spraakmakend IT-project dat succesvol is afgerond in 2012 of begin 2013, voor wat betreft budget, tijd en functionaliteiten. Dit zijn belangrijke randvoorwaarden, maar de toegevoegde waarde is de doorslaggevende factor: het winnende project moet een aantoonbare toegevoegde waarde hebben voor de organisatie en haar klanten. Hiermee wil de organisatie achter de Award de toegevoegde waarde van IT voor bedrijfsprocessen in alle branches en sectoren benadrukken. De tweede en derde prijs ging respectievelijk naar ANWB en ABN AMRO. De winnaars van voorgaande jaren zijn: ING Lease, Heineken, Schiphol en PostNL.

* Een deskundige jury - bestaande uit prof. dr. Hans Borgman (voorzitter; Universiteit Leiden), Bart de Ruijter, CEO van het onafhankelijke bureau voor benchmarking Metri, Aloys Kregting, CIO DSM en CIO of the Year 2007, en Arnoud van Gemeren, hoofdredacteur van Tijdschrift IT Management en Outsource Magazine - beoordeelde de inzendingen.