Berenschot viert 75 jarig jubileum bij Rabobank Utrecht

06 september 2013 Banken.nl 2 min. leestijd
Profielen

Het Utrechtse adviesbureau Berenschot bestaat dit jaar 75 jaar*. Ter gelegenheid daarvan vond er onlangs een duurzaamheidsseminar plaats bij huisbankier Rabobank. Het congres concludeerde dat duurzaamheid vooral gebaat is bij partijen die elkaar samen sterker maken.

Op het seminar blikte Theo Camps, bestuursvoorzitter van Berenschot, vol trots terug op het verleden, en met veel vertrouwen vooruit naar de toekomst. Camps wees daarbij op het belang van duurzame relaties met partners die met elkaar een bijdrage leveren aan de maatschappelijke- en economische ontwikkeling van Nederland. Een visie die wordt gedeeld door de Rabobank, die al sinds jaar en dag huisbankier van het adviesbureau is. “Wij zijn lokaal en betrokken bij onze omgeving en onze klanten. We proberen met toonaangevende bedrijven als Berenschot, Utrecht en Nederland samen sterker te maken op thema’s die we delen, zoals duurzaamheid” aldus Rabobank directeur Pieter Leyssius. “Reden ook voor ons om het Berenschot seminar te hosten op de bovenste verdieping van de torens van Rabobank Nederland”. Rabobank-Berenschot

Duurzaamheid
Op het seminar deelden leidende experts hun visie op het thema duurzaamheid. Zo gaven onder andere Tjerk Wagenaar van Natuur en Milieu, Gerard Harten van Dow Chemical en Dirk Duijzer van de Rabobank hun visie op de het thema. Een aantal presentaties en een levendige discussie met de zaal verder, concludeerde men dat echte doorbraken in duurzaamheid toch vooral een kwestie zijn van samenwerken en verbinden. Overheid, instellingen en het bedrijfsleven moet de handen ineen slaan om deze doorbraken te formuleren. Het recente energie akkoord is hier een goed voorbeeld van, maar oud-minister en huidig directeur van het Utrecht Sustainability Institute Jacqueline Cramer gaf de zaal dringend mee niet alleen over principes te praten, maar samen ook concrete stappen van A naar B te formuleren.

* Berenschot was in de jaren dertig een van de eerste adviesbureaus van Nederland, daarmee staat het aan de wieg van de Nederlandse adviesbranche. Het in Utrecht gevestigde bureau heeft zich in die 75 jaar ontwikkeld tot een bedrijf met een breed portfolio aan expertisen en diensten.