Themasoft lanceert nieuw vermogensbeheer dashboard

04 september 2013 Banken.nl 2 min. leestijd

Softwareontwikkelaar Themasoft heeft een nieuw product op de markt gebracht voor vermogensbeheerders en private bankers genaamd RAPPER. Een op de klant gericht webbased Service Dashboard, waar communicatie met de klant, transparantie en documentatie voorop staat.

RAPPER

Het programma is voorzien van verschillende functies die een vermogensbeheerder of bankier op een dag nodig heeft en het leven voor hem aangenamer moeten maken. ‘‘Wij maken software leuk,’’ legt Jan Veenstra directeur van Themasoft uit. Met Rapper kan de vermogensbeheerder alle portefeuilles van zijn klanten in één oogopslag overzien. Daarnaast kunnen er notities met het programma worden gemaakt, kan er eenvoudig worden gezocht in de database van dataleveranciers, is het geschikt voor documentatie en is het creëren van modelportefeuilles onderdeel van de software. ‘‘Ik zie nog steeds veel versnipperde systemen,’’ zegt Veenstra. ‘‘Bij dit programma hebben we alle functies ineen gebracht.’’

Themasoft - Dashboard

Duidelijke focus op doelgroep

De kracht van Rapper is volgens Albert Gnodde van SIX Financial Information, partner van Themasoft voor de levering van de benodigde financiële informatie, dat het programma is gemaakt voor één specifieke doelgroep. ‘‘Bij veel van dit soort programma’s zie je dat ze veel te uitgebreid zijn. Dit programma heeft niets te veel. Het is geen ingewikkeld softwarepakket, maar een programma dat compact is en snel werkt. Dat is wat mensen tegenwoordig nodig hebben.’’

Intuïtief en Visueel

Voor het beheren van gegevens bestaan tientallen programma’s. ‘‘We hebben dit programma intuïtief en visueel gemaakt. Met kleuren en blokken, zodat het overzichtelijk is. Het is vergelijkbaar met Windows 8 en erg gemakkelijk te gebruiken,’’ vertelt Veenstra. Rapper is webbased en werkt ook op de tablet en de smartphone.

Themasoft

Themasoft  ondersteunt banken en vermogensbeheerders met software voor onder meer risicomanagement, front- en backoffice en ALM. Oprichter Jan Veenstra ontwikkelden met z'n voormalig bedrijf Syntel ook het product Europort, dat nu gebruikt wordt door ING, Binck Bank en Alex.