Fortis verkoopt delen ABN Amro aan Deutsche Bank

02 juli 2008 Banken.nl 1 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Fortis heeft diverse commercial banking-onderdelen van ABN Amro in Nederland verkocht aan Deutsche Bank. De verkoop was nodig om aan eisen van de Europese Commissie te voldoen. Deutsche Bank betaalde in totaal €709 miljoen in contanten voor de onderdelen, en is nu de op drie na grootste aanbieder op het gebied van zakelijk bankieren in Nederland. Dit maakten Fortis en Deutsche Bank vandaag bekend.   

ABN Amro werd vorig jaar door Fortis, Royal Bank of Scotland (RBS) en Banco Santander overgenomen. De acquisitie werd door de Europese Commissie goedgekeurd, mits aan enkele voorwaarden zou worden voldaan om de mededinging te versterken. Volgens Fortis is met deze verkoop nu aan de Europese eisen voldaan. Ook hoopt Fortis zich nu te kunnen focussen op de integratie van de overige onderdelen van ABN: “De verkoop van deze onderdelen van ABN Amro vormt een belangrijke stap. Nu kunnen we ons richten op de verdere integratie van de overgenomen activiteiten en het realiseren van verwachte synergieën”, aldus Jean-Paul Votron, topman van Fortis, in een persbericht.

Activiteiten
Diverse commercial banking-activiteiten van ABN Amro in Nederland zijn onderdeel van de transactie. Samen hebben de onderdelen 1.400 medewerkers, ruim 35.000 commercial banking-klanten en 8.000 particuliere klanten. Een overzicht van de overgenomen activiteiten:

  • Het Nederlandse onderdeel van factoringbedrijf IFN Group Finance.
  • Onderdelen van Hollandsche Bank Unie.
  • Bedrijfsonderdelen op het gebied van zakelijk bankieren.
  • Dertien zakelijke adviesbureaus gericht op het MKB.

Alle overgenomen activiteiten zullen verdergaan onder de naam Deutsche Bank.