ING verkoopt ING Life Korea aan MBK Partners

27 augustus 2013 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

ING heeft een overeenkomst bereikt met private-equitybedrijf MBK Partners voor de verkoop van ING Life Korea. MBK betaalt €1,24 miljard voor de Koreaanse verzekeringstak van ING. Na een langdurig verkoopproces zet ING met de uiteindelijke verkoop een belangrijke stap in de desinvestering van hun Aziatische verzekerings- en vermogensbeheeractiviteiten.

Belangrijke stap in herstructureringsplan

Begin augustus werd al bekend dat ING exclusieve gesprekken voerde met MBK Partners over de verkoop van haar levensverzekeringstak in Zuid Korea. ING was eerder ook in gesprek met KB Financial Group en een consortium van Tongyang Life Insurance over de verkoop van ING Life Korea.

De verkoop maakt deel uit van het herstructureringsplan van ING. In dit herstructureringsplan zijn afspraken gemaakt met de Europese Commissie over onder andere de terugbetaling van de staatssteun en het afstoten van de verzekerings- en vermogensbeheeractiviteiten van ING.

ING - MBK Partners 

Met de verkoop van ING Life Korea ontvangt ING €1,24 miljard en behoudt de bank een indirect belang van 10% in ING Life Korea. Ook is een licentie overeengekomen voor het gebruik van de merknaam ING voor de komende vijf jaar.

ING verwacht dat de verkoop een negatief resultaat zal opleveren van €950 miljoen. Dit verlies zal in het derde kwartaal van dit jaar genomen worden.