Investment banks nemen weer mensen aan in Europa

22 augustus 2013 Banken.nl 1 min. leestijd

Investment banks waaronder Nomura, Citigroup en Bank of America nemen weer voor diverse front-office functies mensen aan in Europa. Daarmee lijkt een einde te komen aan het langdurige  banenverlies in de wereldwijde investment banking sector. Dit meldt de Financial Times.

Drukste periode voor recruiters

Recruiters laten weten dat het hun drukste periode is sinds 2010, aldus de Financial Times. De zakenbanken zijn met name op zoek naar medewerkers voor de inkomsten-genererende functies, als M&A adviseur. Lange tijd waren er alleen vacatures voor back-office functies als IT, risk en compliance functies.

Investment banks

Einde aan banenverlies

Het aantal medewerkers in de front-offices van de 10 grootste investeringsbanken daalde slechts 0,8% tussen het eerste en het tweede kwartaal van dit jaar. Dit blijkt volgens de Financial Times uit een analyse van het onderzoeksbureau Coalition. Daarmee lijkt een einde te komen aan het langdurige banenverlies in de wereldwijde investment banking sector waarbij het personeelsbestand jaarlijks met 8% afnam.

Een aantal banken breidt nu verder uit in de gebieden waar zij goede rendementen realiseren. Dit stelt Jon Terry, een partner bij PwC, tegenover de Financial Times. "We hebben het niet over duizenden medewerkers, maar we zijn zeker op de goede weg."