Sovereign Bank verandert bedrijfsnaam naar Santander

02 augustus 2013 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

Santander heeft besloten haar Amerikaanse dochtervestiging ‘Sovereign Bank’ te hernoemen naar Santander. De rebranding operatie is van start gegaan in de VS en op 17 oktober 2013 zal de naamsverandering wettelijk geformaliseerd zijn.

Sovereign Bank is een van de 25 grootste retail banken in de VS. De bank bedient 1,7 miljoen retail- en commerciële klanten in 9 Amerikaanse staten (Connecticut, Delaware, Maryland, Massachusetts, New Hampshire, New Jersey, New York, Pennsylvania en Rhode Island).

Santander is al actief in de VS sinds 30 jaar. In 2009 kocht het Sovereign Bank voor $1.9 miljard nadat een eerdere in de VS-gevestigde overnamekandidaat, Washington Mutual, voor hun neus werd weggekaapt door JPMorgan Chase.

Sovereign - Santander

Mijlpaal

Het is de eerste keer in de geschiedenis dat Santander een locale vestiging in de Verenigde staten heeft hernoemd. “17 oktober zal een unieke mijlpaal zijn voor ons bedrijf. We zien er naar uit om onze reputatie en diensten verder uit te bouwen onder de naam Santander” zegt Carlos Garcia, Chief Communications Officer van Sovereign Bank.

Grote investering

Bovenop de rebranding kondigde de wereldwijde bankorganisatie aan dat het meer dan $200 miljoen in de komende drie jaar zal investeren om de footprint en operaties van de bank een boost te geven.