ABN kiest Conclusion als SEPA implementatiepartner

21 mei 2013 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

ABN AMRO heeft Conclusion benoemd tot een van haar SEPA implementatiepartners. De komende maanden gaat het adviesbureau uit Utrecht klanten van de grootbank helpen met de benodigde voorbereiding op de Single Euro Payments Area (SEPA).
 
SEPA
In februari 2014 wordt SEPA, een initiatief om het betalingsverkeer binnen Europa te vereenvoudigen, ingevoerd. Vanaf die datum zijn veel betaalproducten niet meer te gebruiken. Ook zijn alle elektronische en telefonische machtigingen niet meer geldig na die datum. De invoering van SEPA dwingt organisaties in eurolanden om ingrijpende aanpassingen te doen aan de administratieve processen en systemen. Uit onderzoek van KPMG komt naar voren dat ruim 60% van de bedrijven verwacht dat de gevolgen van de invoering van SEPA “ingrijpend tot zeer ingrijpend” zullen zijn.
 

 
Conclusion en ABN AMRO
ABN AMRO adviseert haar klanten over SEPA, echter ondersteunt de bank opdrachtgevers niet bij de uitvoering. Denk bijvoorbeeld aan IT aanpassingen in de financiële administratie, in betalingssoftware of in ERP- systemen zoals SAP of Oracle. Daarnaast bezit ABN AMRO niet de inhoudelijke consultancy kennis op het gebied van finance, betalingsverkeer en projectmanagement om dergelijke grote programma’s uit te voeren. De bank heeft daarom een select aantal implementatiepartners benoemd waar naar het haar klanten doorverwijst, waaronder Conclusion.