ABN AMRO begeleidt management buy-out Halfords

18 juli 2013 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

Eind juni heeft Peter Jan Stormmesand, Algemeen Directeur van Halfords, de winkelketen overgenomen van moederbedrijf Macintosh Retail Group. Verkoper Macintosh heeft een team van ABN AMRO specialisten, onder leiding van Marcus Looijestijn, ingehuurd om de management buy-out te begeleiden. De corporate finance tak van de bank levert financieel advies aan de ondernemer. Overige adviseurs betrokken bij de deal zijn advocatenkantoor Boekel De Nerée (juridisch advies) en zakelijke dienstverlener EY (fiscaal advies). 

Halfords verkoopt jaarlijks zo’n 120.000 nieuwe fietsen vanuit 136 winkels in Nederland en 2 in België. Het retailbedrijf is met een marktaandeel van ongeveer 10% marktleider in fietsen en auto- en fietsaccessoires.

ABN AMRO Corporate Finance
Het ABN AMRO team bestaat naast Marcus Looijestijn ook uit Arjan Minnigh, Lars van Geuns en Steven Vlek. Zij zullen Macintosh voorzien van advies op het gebied van corporate finance en transactions. Over de financiering van de deal zijn geen details bekendgemaakt.

ABN AMRO - Halfords

Etalage
Macintosh besloot in 2011 om Halfords in de etalage te zetten, om zich zodoende meer te kunnen richten op haar core business, zoasls de schoenen- en woonsector. Door de economische crisis duurde het verkoopproces veel langer dan werd verwacht, erkent Macintosh CEO Frank De Moor: “Het verkoopproces van Halfords heeft veel langer geduurd dan voorzien door de economische crisis. We hebben echter niet gekozen voor snelle stappen omdat dit niet in het belang was van Halfords. We zijn verheugd dat Algemeen Directeur Peter-Jan Stormmesand met zijn uitgebreide ervaring in de automotive wereld, bereid is om de toekomst van Halfords verder vorm te geven".