Trainees ABN werken met verstandelijk gehandicapten

15 juli 2013 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

Op het Gustav Mahlerplein op de Zuidas in Amsterdam staat een zandsculptuur in de vorm van een halve wereldbol. Het kunstwerk, naar een ontwerp van de Belgische kunstenaar Frank De Conynck, verbeeldt het thema van ARTZUID 2013: Engagement en Verbinding. 25 trainees van ABN AMRO namen 25 mensen met een verstandelijke beperking van Cordaan Kunstwerkplaats onder hun hoede. Samen bouwden ze in een paar uur tijd dit kunstwerk dat voor even is toegevoegd aan de beeldenroute ARTZUID.

Trainee Floor de Groot en stagiaire Eline Helmonds hielpen Johnny van Kunstwerkplaats Cordaan met de monumentale zandsculptuur. Johnny vond het erg leuk dat de dames hem hielpen: "Het ging heel goed, alleen doet lang bukken een beetje pijn." Floor en Eline vinden het op hun beurt leuk om samen te werken en zijn blij dat de bank hier tijd voor inruimt tijdens het traineeprogramma. "Zelf je steentje bijdragen is erg waardevol, het maakt je  bewust van de mogelijkheden die je hebt om een maatschappelijke bijdrage te leveren”, vertelt Floor. Volgens Eline wordt de drempel om samen te werken met mensen die een beperking hebben veel kleiner. "Ik vind het prettig dat het bedrijf waar ik werk aandacht voor dergelijke zaken heeft."

ARTZUID 2013 - Engagement en Verbinding

Het was voor de tweede keer dat ABN AMRO, als een van de partners van ARTZUID, vanuit maatschappelijk oogpunt het initiatief voor deze bijzondere toevoeging aan de expositie heeft opgepakt. Evenals bij de vorige editie is gekozen voor samenwerking met Cordaan Kunstwerkplaats aan de Lutmastraat, waar mensen met een verstandelijke beperking werken aan allerlei kunstvormen.