Bas van Marissing naar bankingspecialist Five Degrees

11 juli 2013 Banken.nl 2 min. leestijd

Five Degrees Solutions*, een bedrijf dat software oplossingen ontwikkelt voor banken, heeft zich versterkt met Bas van Marissing. De ervaren consultant is afkomstig van adviesbureau ConQuaestor, waar hij de afgelopen jaren verantwoordelijk was voor de online dienstverlening voor banken, verzekeraars en pensioenfondsen. Bas van Marissing wordt binnen Five Degrees verantwoordelijk voor Business Design. 

Bas van Marissing heeft circa 12 jaar werkervaring opgedaan in de consultancybranche. Na het doorlopen van een traineeship bij Van Lanschot trad hij eind 2001 in dienst bij PwC. In 2002 werd hij onderdeel van IBM Business Consulting Services (BCS) als gevolg van IBM’s overname van het Big 4 kantoor. Na 1,5 jaar bij de technologiegigant besloot hij om onderdeel te worden van de management buy-out naar ConQuaestor. In de afgelopen 9 jaar bij het financieel adviesbureau richtte Van Marissing zich met name op vraagstukken op het gebied van online, finance transformation, risk management en control. De afgelopen 6 jaren specialiseerde hij zich in online dienstverlening voor banken, verzekeraars en de pensioensector. Van Marissing was mede oprichter van de Online Financial Business propositie en betrokken bij projecten voor onder meer MoneYou, Icesave, Fortis ASR, ABN AMRO, Achmea en Delta Lloyd. 

Bas van Marissing - Five Degrees

Bas van Marissing voegt toe: “FiveDegrees geeft me een prachtige uitdaging om mijn kennis en ervaring in de financiële dienstverlening in te zetten ‘where it matters most’ – de klantervaring en hoe banken die optimaal kunnen faciliteren tegen veel lagere kosten en met een veel kortere responsetijd – snelheid, gemak en transparantie komen zo bij elkaar”.

* Five Degrees is een van oorsprong Nederlands bedrijf met een ontwikkelcentrum in IJsland dat banken met Matrix moderne end-to-end technologie (front, middle en back office) biedt
die hen in staat stelt om daadwerkelijk klantgerichte toepassingen te bieden rond een eenduidig uniek klantperspectief, onafhankelijk van kanaal, product of type klant. De pure SOA gebaseerde technologie, ontkoppelt processen van hun functies waardoor een onafhankelijkheid en structuur ontstaat in de zin van inrichting van het bankbedrijf. Onder andere KPMG en analistenbureau Celent hebben onlangs de softwareoplossing benoemd tot ‘next generation banking software’.