Masterclass AML en internationale klantentransacties

Organisatie
IIR
Datum
21 januari 2021
Inschrijven voor
20 januari 2021
Type event
Seminar
Doelgroep
Compliance professionals
Locatie
Amsterdam
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Door het internationale karakter, verschillende wetgeving en steeds complexer financieel transactieverkeer, is het identificeren van transactierisico’s een hele klus. Bovendien groeit de roep om overkoepelend en internationaal iets te doen. Terwijl tegelijkertijd de wetgeving (GDPR) het vrijwel onmogelijk maakt om grip te krijgen op (internationale) transacties van uw klanten of buitenlandse ondernemingen.

In de tweedaagse masterclass 'Anti Money Laundering en internationale klantentransacties' nemen nationale en internationale specialisten de deelnemers mee in de actualiteit en in de opzet van een risicogebaseerd antiwitwasbeleid. Met daarin speciale aandacht voor internationaal transactieverkeer.

Tijdens de masterclass komen de volgende case study's aan bod: 

  • “Hoe kunnen de Chinezen in Europees onroerend goed investeren door de bestaande regels te omzeilen?”
  • “Hoe gebruiken Zuid-Amerikaanse drugskartels onze fruitimportsector om drugs Europa binnen te smokkelen?”
  • “Welke opties hebben Europese wapenfabrikanten om aan de Taliban te leveren?”

Deze opleiding is ontwikkeld voor medewerkers die in de 2e of 3e line of defense werken (Compliance, legal, risk, accountants, AML, CDD, fraudespecialisten, etc.). Dit kan zijn in de betalingssector – inclusief banken, hypotheekverstrekkers, kaartdiensten, krediet- en investeringsaanbieders, evenals zakelijke dienstverleners.

Inschrijven is mogelijk via de button aan de rechterkant van deze pagina. De masterclass is zowel online als fysiek op locatie in Amsterdam te volgen. 

Event informatie

Organisatie: IIR

Datum: 21 januari 2021

Inschrijven voor: 20 januari 2021

Type event: Seminar

Doelgroep: Compliance professionals

Locatie: Amsterdam