Privacy officer (medior)

Organisatie
Locatie
Amsterdam
Opleidingsniveau
WO
Arbeidsvoorwaarden
Marktconform
Deze vacature is niet meer vacant

Zie er op toe dat DNB persoonsgegevens zorgvuldig verwerkt als privacy officer bij DNB.

Jij hebt impact

Integriteit is voor DNB van groot belang. Deze integriteit vertaalt zich onder andere in een zorgvuldige en compliant verwerking van persoonsgegevens. De privacy officer ondersteunt hierin en ziet hier op toe.

Zo doe je dat als privacy officer bij DNB

Je hebt een zelfstandige adviserende en coördinerende rol ten aanzien van gegevensbescherming (privacy) binnen DNB. Je bent aanspreekpunt voor alles dat met bescherming persoonsgegevens en privacy te maken heeft en rapporteert hiervoor aan het afdelingshoofd Toezicht, Procedures & Privacy. Je werkt nauw samen met de privacy jurist, functionaris Gegevensbescherming, met de divisies, de compliance officers en de informatiebeveiligingscollega’s. Je ondersteunt de verantwoordelijke disciplines binnen DNB bij het opzetten en implementeren van privacy maatregelen. Je bent medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen en bewaken van het managementproces voor data protectie en privacy (Plan-Do-Check-Act cyclus) binnen DNB.

Je belangrijkste verantwoordelijkheden als privacy officer zijn:

  • Ontwikkelen, onderhouden en documenteren van privacy en data protectie beleid.
  • Monitoren van de toepassing en uitvoering van de privacy vereisten binnen DNB.
  • Actief ondersteunen van de divisies bij hun privacy en data protectie vraagstukken.
  • Actief ondersteunen van de divisies bij het up-to-date houden van het verwerkingsregister.
  • Actief ondersteunen van de divisies bij het uitvoeren van Data Protection Impact Assessments en de opvolging van maatregelen.
  • Gevraagd en ongevraagd adviseren van en overleggen bij het implementeren van nieuwe processen en het verbeteren van bestaande processen.
  • Het uitdragen van beleid inzake privacy en bescherming persoonsgegevens.
  • Training, communicatie, bewustwording inzake bescherming persoonsgegevens.
  • Beoordelen van datalekken en zo nodig melden aan de Autoriteit Persoonsgegevens en betrokkenen. Toezien op implementatie preventieve maatregelen.


Er is voldoende ruimte binnen het Privacy Office om nieuwe, uitdagende taken op te pakken.

Hier doe je dat

De afdeling Toezicht - Procedures & Privacy (divisie Juridische Zaken): bestaat uit een team van procesjuristen en een team privacyjuristen. De procesjuristen richten zich op de afwikkeling van bestuursrechtelijke procedures, waaronder het voeren van procedures in bezwaar, (hoger) beroep, voorlopige voorzieningen en civiele procedures voor zover deze samenhangen met het door DNB uitgeoefende toezicht. De privacyjuristen verlenen juridisch advies over privacyregelgeving aan heel DNB. De FG maakt onderdeel uit van het team maar brengt verslag uit aan de directie.

Je maakt onderdeel uit van een divisie van professionals met diverse achtergronden (o.a. bedrijfseconomisch, juridisch, organisatiekunde, audit, informatietechnologie, administratief, psychologie). In het team heerst een informele en open werksfeer. Er wordt veel samengewerkt, ook met andere onderdelen van Juridische Zaken en het primaire en interne bedrijf van DNB. In deze professionele en collegiale werkomgeving met een hoogwaardige dienstverlening is aandacht en ruimte voor het volgen van opleidingen, persoonlijke ontwikkeling en uitwisseling van kennis.

Bij DNB werken we hybride. Ons kantoor in Amsterdam is onze thuisbasis, de plek waar we elkaar ontmoeten, waar we met elkaar kennis delen en (samen)werken. Tegelijkertijd is er ook voldoende ruimte om een werkplek en -tijd te kiezen waar we ons werk het beste kunnen doen en waar we zo veel mogelijk waarde kunnen toevoegen. En natuurlijk zorgen we dat je ook thuis uitstekend kunt werken met laptop, telefoon en een goede thuiswerkplekinrichting.

Dit breng je mee

We zoeken een teamplayer, iemand die verder wil en kan kijken dan zijn of haar eigen rol en bruggen slaat tussen de verschillende afdelingen en specialismen. We verwachten dat je deskundig bent en in staat om anderen te motiveren, te coachen en te adviseren op alle niveaus in de organisatie.

Waar zijn we verder nog naar op zoek?

  • Je hebt een relevante afgeronde wo opleiding, bij voorkeur Nederlands Recht. Certificeringen op het gebied van privacy en data protectie zijn een pre.
  • Je hebt kennis van relevante wet- en regelgeving, zoals de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG), de UAVG en de richtlijnen van de EDPB en Autoriteit Persoonsgegevens. Je hebt ervaring en kennis op het gebied van risicomanagement, data processing en informatiebeveiliging.
  • Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring, waarvan 3 jaar op het gebied van privacy en bescherming persoonsgegevens.

Dit bieden we je

Een 36-urige werkweek met werk midden in de financiële en economische actualiteit. Bij een betrouwbare en maatschappelijk betrokken werkgever in Amsterdam, die voortdurend inspeelt op de veranderende eisen van onze omgeving. En die doorlopend innoveert. We staan als instelling midden in de samenleving. Onze mensen zijn gedreven en betrokken bij hun werk binnen een maatschappelijke context. Wij zien een diverse en inclusieve werkomgeving als één van de voorwaarden om als organisatie succesvol te zijn en onze doelstellingen te blijven bereiken. Benieuwd hoe wij dat doen en wat onze collega’s hiervan vinden? Lees en bekijk hier meer. Dit biedt jou volop kansen je verder te verdiepen en nieuwe ervaringen op te doen. In Nederland, maar ook daarbuiten. Je start met een jaarcontract, bij goed functioneren en wanneer de (organisatorische) omstandigheden niet wijzigen is er uitzicht op voortzetting.

De overige goede arbeidsvoorwaarden die horen bij deze functie:

  • Een salaris van minimaal € 4.270,-- en maximaal € 6.650,-- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek. De uiteindelijke inschaling is onder meer afhankelijk van je kennis en ervaring.
  • Een 13de maand, 8% vakantietoeslag berekend over 13 maanden en een vrij besteedbaar persoonlijk budget van 5,9% van je 12-maandssalaris.
  • Pensioenopbouw op basis van middelloon met voorwaardelijke indexatie. Eigen bijdrage in de premie 6,54%.
  • Een volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer.
  • Veel mogelijkheden jezelf door opleiding en training zowel vakinhoudelijk als persoonlijk te blijven ontwikkelen.
  • Een goede balans tussen je professionele en je privéleven. In deze functie is het mogelijk om 4 dagen van 9 uur te werken.

Solliciteer nu!

Wil jij als privacy officer werken met impact? Solliciteer dan direct op deze vacature! Als sollicitatie ontvangen we graag uiterlijk 20 november 2022 een motivatiebrief en je complete cv.

Wil je ons nog wat beter leren kennen? Bekijk hier de video's en testimonials van collega's en luister naar onze podcasts. Heb je eerst nog vragen? Hieronder staan onze contactgegevens, we vertellen je graag meer!

De selectieprocedure omvat een case study. Voor de justitiële screening is deze functie ingedeeld in profiel 2a. Meer informatie over de screening vind je op de pagina Over ons > Sollicitatieproces.

Deze vacature is bedoeld om op te solliciteren, niet voor acquisitie.

Vacature informatie

Organisatie: De Nederlandsche Bank

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau: WO