Traineeship DNB: In het zenuwcentrum van de economie

De Nederlandsche Bank

Traineeship informatie

Organisatie: De Nederlandsche Bank

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau:

Arbeidsvoorwaarden: Marktconform

Deze traineeship is niet meer vacant

Ben jij geïnteresseerd in het leveren van een kwalitatieve bijdrage aan de financiële sector? Dan is dit je kans: vanaf 1 september 2015 start het traineeship van De Nederlandsche Bank (DNB). Als trainee bij DNB ga je direct inhoudelijk aan de slag. Een unieke kans om aan uiteenlopende vraagstukken te werken die niet alleen actueel en uitdagend zijn, maar ook maatschappelijk zeer relevant. Zo krijg je de kans om binnen een internationale context en dynamische omgeving veel te leren. Je ontwikkelt je tot een breed inzetbare professional!

Sterk fundament voor je verdere carrière

Als trainee bij DNB volg je een intensief programma waarbij alles draait om inhoudelijke kennis en persoonlijke ontwikkeling. In twee jaar werk je voor drie verschillende divisies. In iedere functie werk je volop mee, je hebt je eigen verantwoordelijkheden en je leert veel van uiteenlopende onderwerpen. Denk aan het monetaire beleid, de werking van financiële markten, het toezicht op financiële instellingen en de bijbehorende wet- en regelgeving. We houden rekening met je opleidingsachtergrond, ambities en capaciteiten zodat je je zoveel mogelijk vanuit je eigen expertise kunt ontwikkelen binnen de verscheidenheid aan taken van DNB. Zo leg je een sterk fundament voor je verdere carrière.

Ben jij een recent afgestudeerde, ambitieuze high potential?

Het traineeship biedt jou veel kansen, maar daarvoor vragen we ook wat van jou. Je beschikt over een scherp analytisch vermogen waarmee je problemen tot de kern brengt. Je bent besluitvaardig, waardoor je je analyses kunt vertalen naar concrete acties. Je communicatieve vaardigheden zijn uitstekend, zodat je je bevindingen overtuigend over kunt brengen. En je bent gericht op samenwerking, waarbij je voldoende lef hebt om verantwoordelijkheid te nemen. 

  • Je hebt je academische master uiterlijk op 1 september 2015 afgerond met uitstekende studieresultaten. Mogelijke studierichtingen zijn bijvoorbeeld economie, econometrie, rechten, politicologie of (organisatie)psychologie.
  • Je hebt maximaal één jaar relevante werkervaring.
  • Je hebt affiniteit met economie en de financiële sector en bent maatschappelijk betrokken. 

DNB zet je op scherp

Bij DNB werken we continu om de financiële zekerheid van miljoenen Nederlanders te beschermen. Dat doen we in een professionele werkomgeving die door de actualiteit en de dynamiek van de financiële wereld op een hoog peil staat. We houden toezicht op financiële instellingen, zodat je veilig kunt blijven lenen en sparen. En verzekeraars en pensioenfondsen hun verplichtingen na kunnen komen. We nemen onze verantwoordelijkheden en werken op nationaal en internationaal niveau. Hetzelfde geldt op onze werkvloer: je kunt hier op je eigen manier het verschil maken in het zenuwcentrum van onze economie. Daarvoor krijg je veel verantwoordelijkheden en werk je op het scherp van de snede.

Meer informatie

Op de pagina traineeship vind je uitgebreide informatie over het programma en de selectieprocedure. Ook kun je contact opnemen met Wanincka Bastiaanse, traineecoördinator, 020 524 2148 of met Marjon Reitsma, recruiter, 06 5282 9050.

Arbeidsvoorwaarden

We willen het beste uit onze mensen halen, en dus ook het beste geven. We streven naar een goede balans tussen werk en privé voor al onze medewerkers. Daarnaast bieden we een prima salaris en een modern, flexibel pakket aan arbeidsvoorwaarden. Je krijgt een tijdelijk contract voor de duur van twee jaar.

  • Het startsalaris voor trainees bedraagt € 42.345 bruto per jaar, inclusief 13e maand en 8% vakantietoeslag berekend over 13 maanden
  • Pensioenopbouw op basis van middelloon met voorwaardelijke indexatie, eigen bijdrage in de premie 6,1%.
  • DNB kent een 36-urige werkweek, met de mogelijkheid om – afhankelijk van je werkzaamheden – flexibel te werken.
  • DNB is gevestigd in het centrum van Amsterdam en goed bereikbaar met het openbaar vervoer.
  • DNB is toonaangevend op het gebied van kennis. Wij vinden het belangrijk dat onze medewerkers zich blijven ontwikkelen. Niet alleen om te zorgen dat je vakinhoudelijk bijblijft, maar vooral ook om je talenten en competenties te stimuleren. Daarom bieden we je voortdurend mogelijkheden om te leren en te groeien, zowel op persoonlijk als op professioneel vlak.

Solliciteren

Als sollicitatie ontvangen wij graag uiterlijk zondag 24 mei 2015 een compleet cv en cijferlijsten van je bachelor en master. In de begeleidende motivatiebrief worden wij graag overtuigd van jouw motivatie voor het traineeship en je affiniteit met het werkterrein van DNB.

De procedure omvat een uitgebreid antecedentenonderzoek.Online screening, bijvoorbeeld via zoekmachines en social networks, kan onderdeel zijn van het selectieproces.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Traineeship informatie

Organisatie: Organisatie: De Nederlandsche Bank

Locatie:

Opleidingsniveau:

Arbeidsvoorwaarden: Marktconform

Meer traineeships

Traineeships