Een vliegende start van je carrière als trainee bij DNB

De Nederlandsche Bank

Traineeship informatie

Organisatie: De Nederlandsche Bank

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau: WO

Arbeidsvoorwaarden:

Deze traineeship is niet meer vacant
 • 36 uur
 • € 3.200 bruto p.m.
 • Economie en beleid
 • Werkervaring: Starter

In twee jaar DNB breed ontdekken? En jezelf professioneel en persoonlijk ontwikkelen? Daag jezelf uit als trainee bij DNB.

Jij hebt impact

Bij DNB heeft jouw werk impact op financiële stabiliteit en duurzame welvaart. Tijdens ons traineeship krijg je de unieke kans om aan uiteenlopende financieel-economische vraagstukken te werken die niet alleen actueel en inhoudelijk uitdagend zijn, maar ook maatschappelijk zeer relevant.In een dynamische, internationale omgeving ontwikkel je je tijdens je traineeship tot een breed inzetbare professional!

Zo doe je dat als trainee bij DNB
Het tweejarig programma van het DNB traineeship staat volledig in het teken van jouw inhoudelijke, professionele en persoonlijke ontwikkeling. In twee jaar tijd werk je voor 3 verschillende divisies. Bij elke divisie werk je acht maanden, steeds in een andere functie. Je leert hierdoor meerdere kerntaken van DNB kennen, zoals het toezicht op financiële instellingen, de werking van het betalingsverkeer of monetair beleid. Vaak ga je tijdens het DNB traineeship aan de slag als toezichthouder of beleidsmedewerker. In elke functie werk je volop mee en krijg je eigen verantwoordelijkheden. Je wordt onderdeel van een multidisciplinair team waarin experts op verschillende terreinen samenwerken aan antwoorden op complexe vragen, bijvoorbeeld op het gebied van FinTech, nieuwe toezichtwetgeving, cybersecurity of de huizenmarkt. Bij alle plaatsingen houden we rekening met je opleidingsachtergrond, ambities en capaciteiten.

Trainees die jou voorgingen werkten onder andere aan:

 • Analyses van opkomende risico’s van schaduwbankieren.
 • Het schrijven van dagelijkse updates over de belangrijkste ontwikkelingen op de financiële markten voor diverse stakeholders binnen DNB.
 • Input voor de onderhandelingen in de Raad van de Europese Unie over macro-prudentieel bankenbeleid.
 • Het organiseren van een internationale conferentie over klimaat, in samenwerking met andere centrale banken.
 • Analyses van Europese significante banken voor de Supervisory Board van de ECB.

Als trainee besteed je doorlopend tijd aan jouw ontwikkeling, onder andere door inhoudelijke opleidingen en vaardigheidstrainingen. Soms doe je dit individueel, maar vaak ook met je medetrainees. Samen doorlopen jullie een intensief en vooral leuk traject, waarin jullie elkaar beter leren kennen en elkaar kunnen helpen of advies kunnen geven.

Hier doe je dat

Bij DNB werken we aan vertrouwen en financiële stabiliteit. Wij zijn de centrale bank van Nederland en houden toezicht op de financiële sector. Je kent ons vast als zakelijk en professioneel. Dat klopt, we nemen onze verantwoordelijkheid en werken nationaal en internationaal nauw samen. Wat je misschien nog niet weet, is dat de medewerkers van DNB erg trots zijn op hun werk en dat de sfeer intern informeel is. Je past bij ons wanneer je je thuis voelt bij mensen die scherp, open, betrokken en betrouwbaar zijn, en die dit uitdragen in wie ze zijn en wat ze doen.

Dit breng je mee

Bij DNB werk je met professionals. De kwaliteit van je collega’s is hoog. Daarom vinden we het belangrijk dat jij beschikt over een scherp analytisch vermogen. Je bent nieuwsgierig en breed georiënteerd. Je leert snel, neemt initiatief en geeft niet op bij tegenslag. Ook ben je gericht op samenwerking en verbetering van de organisatie. Je communicatieve vaardigheden zijn uitstekend en je brengt je inzichten en bevindingen met impact en met inlevingsvermogen over.

Waar zijn we verder nog naar op zoek?

 • Je hebt je academische master uiterlijk op 1 september 2020 afgerond.
 • Diverse studieachtergronden zijn welkom, en je hebt affiniteit met financieel-economische en maatschappelijke vraagstukken.
 • Je hebt maximaal twee jaar werkervaring.
 • Je beheerst de Nederlandse en de Engelse taal op minimaal B2 niveau.
 • Je hebt de ambitie en de potentie om je snel te ontwikkelen.

Dit bieden we je

Een 36-urige werkweekmet werk midden in de financiële en economische actualiteit. Bij een heel diverse, betrouwbare en maatschappelijk betrokken werkgever, die voortdurend inspeelt op de veranderende eisen van onze omgeving. En die doorlopend innoveert. Dit biedt jou volop kansen je verder te verdiepen en nieuwe ervaringen op te doen. In Nederland, maar ook daarbuiten.Als trainee start je met een contract voor twee jaar.


De overige goede arbeidsvoorwaarden die horen bij deze functie:

 • Een salaris van € 3.200,- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek.
 • Een 13demaand en 8% vakantietoeslag berekend over 13 maanden.
 • Pensioenopbouw op basis van middelloon met voorwaardelijke indexatie. Eigen bijdrage in de premie 6,25%.
 • Een volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer.
 • Veel mogelijkheden jezelf door opleiding en training zowel vakinhoudelijk als persoonlijk te blijven ontwikkelen.
 • Een goede balans tussen je professionele en je privéleven.

Solliciteer nu!

Wil jij als trainee werken met impact? Solliciteer dan direct op deze vacature! Als sollicitatie ontvangen we graag uiterlijk3 juni 2020 een motivatiebrief, je complete cv en cijferlijsten van je bachelor en master via het digitale sollicitatieformulier. Heb je eerst nog vragen? Hieronder staan onze contactgegevens, we vertellen je graag meer!

Voor de justitiële screening is deze functie ingedeeld in profiel 2a, meer informatie over de screening vind je op de pagina Over ons > Sollicitatieproces.

Deze vacature is bedoeld om op te solliciteren, niet voor acquisitie .

Traineeship informatie

Organisatie: Organisatie: De Nederlandsche Bank

Locatie:

Opleidingsniveau: WO

Arbeidsvoorwaarden:

Meer traineeships

Traineeships