WO stage Rabobank Legal

Organisatie
Locatie
Utrecht
Type
Werkstage
Vergoeding
Vakgebieden
Deze stage is niet meer vacant

Binnen Rabobank Legal ben je onderdeel van een grotere groep juristen en advocaten. Een mooie plek om ervaring op te doen binnen een breed juridisch spectrum en daarnaast contacten op te doen voor later.


Volg jij op dit moment een WO opleiding en heb je interesse in deze stageplek? Lees dan verder!

Goed om te weten dat wij samen met jou een passende plek zullen vinden binnen een van de afdelingen. Hierin kan je elk moment instromen.

Impact creëren

Stel je eens voor dat je deel uitmaakt van de juridische afdeling van een van Nederlands grootste internationale banken? Dat je meewerkt aan verschillende transacties en dossiers in een multidisciplinair juridisch team dat opereert in een continu veranderende werkomgeving? Dat je samenwerkt met andere afdelingen binnen de Rabobank en daarmee niet alleen een beeld krijgt van de werkzaamheden van Rabobank Legal maar óók van de Rabobank als geheel?

Binnen Rabobank Legal maak je als stagiair onderdeel uit van één van onze vier afdelingen.

 • Loop je stage binnen Legal Corporate dan adviseer en ondersteun je Rabobank (inclusief haar Groepsdirectie en Raad van Commissarissen) en alle groepsonderdelen in binnen- en buitenland over vraagstukken op het gebied van corporate governance en beheer, strategische bewegingen (overnames, joint ventures, desinvesteringen) en de implementatie van (prudentiële) toezicht wet- en regelgeving (denk aan EBA Guidelines on internal governance).
 • Kies je voor een stage bij Legal Retail dan adviseer en ondersteun je Rabobank bijvoorbeeld bij de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten op het gebied van onder andere betalen, sparen, lenen, hypotheken, beleggen en verzekeren. Ook innovatie, betalingsverkeer (waaronder PSD2) en privacy zijn belangrijke aandachtsgebieden. Zo is Retail onder meer betrokken bij de ontwikkeling van de Rabobank bankieren app, Crowdfunding en de nieuwste Fintech initiatieven.
 • Loop je stage bij de afdeling Litigation & Investigations, dan ondersteun je het interne advocatenkantoor van Rabobank (Rabobank Advocaten). De advocaten van Rabobank Advocaten behandelen en procederen in geschillen tussen Rabobank en particuliere en/of zakelijke klanten (o.a. civiel-, insolventie-, verzekerings-, ondernemings- en financieel recht). Een stage bij Rabobank Advocaten behoort ook tot de mogelijkheden!
 • Loop je stage binnen Legal Wholesale & Rural – Financial Markets – Products & Regulations dan ondersteun je de afdelingen die werken aan beursgangen, nationale en internationale aandelen- en obligatie uitgiftes (zowel voor de bank zelf als voor klanten van de bank), receivables finance oplossingen en aan securitisaties. Verder adviseert Financial Markets bij het aangaan van (OTC) derivaten-, securities lending en repurchase overeenkomsten. Ook zal je betrokken worden bij de interpretatie en bankbrede implementatie van verschillende (gedrag) toezichtrechtelijke onderwerpen, waaronder bijvoorbeeld EMIR en MIFID II/Mifir en met de advisering van Rabobanks Private Equity tak.
 • Kies je voor een stage bij Legal Wholesale & Rural Group en/of Europe & Africa dan zal je onder meer betrokken worden bij de diverse financieringen die er door Rabobank worden verstrekt aan zakelijke klanten in binnen- en buitenland. Hierbij kan je denken aan de financiering van overnames, werkkapitaal, zonne- en windparken en vastgoed en grondstoffen.

Met jouw talenten

Klantgerichtheid, resultaatgerichtheid, een analytisch vermogen en hands-on instelling zijn onmisbare eigenschappen voor deze stage. Daarbij is belangrijk dat je aan de volgende voorwaarden voldoet:

 • Je zit óf in de laatste (master)fase van je rechtenstudie (WO) en verwacht binnen 1 à 2 jaar af te studeren. Bij voorkeur in een privaat-, proces-, financieel- of ondernemingsrechtelijke afstudeerrichting; Let op: je moet de gehele duur van de stage ingeschreven staan bij een Nederlandse onderwijsinstelling!
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
 • Je bent gemotiveerd en toont initiatief;
 • Je bent graag onderdeel van een team, maar kunt ook zelfstandig zaken oppakken en weet hoe je opgedane juridische kennis ook praktisch kunt toepassen.

Bij de Rabobank

Dat de Rabobank een financiële dienstverlener is voor meer dan 8,5 miljoen klanten in 39 landen, wist je vast al. Weet je ook dat we met elkaar werken aan een betere wereld? Dit doen we op 101 manieren, zoals:

 • Onder het mom van ‘coöperatief dividend’ geven we jaarlijks een deel van onze winst terug aan de maatschappij. Dit geld investeren we in verschillende lokale initiatieven.
 • Jaarlijks investeren we flink in het Nederlandse verenigingsleven. We ondersteunen zo’n 1250 organisaties in sport en cultuur die voor veel mensen een tweede thuis zijn.

Wil jij dit ook?

De beste versie van jezelf worden? Wij helpen je er graag bij door jouw ontwikkeling centraal te stellen en te investeren in een omgeving waarin je blijft leren. Daarbovenop kan je bij ons ook rekenen op:

 • Een stagevergoeding van 600 euro bruto per maand op basis van 36 uur;
 • Persoonlijke begeleiding;
 • Een professionele werk- en leeromgeving;
 • Stagiair lunches en andere leuke activiteiten.

Laten we kennismaken

Ben jij degene die wij zoeken? Onze nieuwe, tijdelijke collega die de Rabobank wil versterken als stagiair binnen Legal? En zo het verschil wil maken voor jezelf, onze klanten én de maatschappij?

Let op: We hebben pas weer plekken beschikbaar vanaf September 2024!

We ontvangen graag jouw sollicitatie op deze stageplek in Utrecht met

 • recent cv;
 • To the point motivatiebrief; en
 • recente cijferlijst*.

*We zijn ons ervan bewust dat je geen 3 documenten kan uploaden en willen je vragen om jouw cv en motivatie dan ook in 1 document op te sturen. Lukt dit niet? Stuur dan een email naar onderstaand email adres.

Handig om te weten:

 • We krijgen erg veel sollicitaties binnen en de plekken zijn beperkt. Zorg daarom dat je ruim voorafgaand aan de stageperiode van jouw voorkeur solliciteert;
 • Het sollicitatieproces bestaat uit een cv selectie en twee gespreksrondes, waarvan 1 in Utrecht zal zijn;
 • Maarten Wijnberg, Young Talent Recruiter, beantwoordt met plezier vragen over de sollicitatieprocedure via Maarten.wijnberg@Rabobank.nl
 • Tijdens je stage is het verplicht om gedurende de hele stageperiode ingeschreven te staan bij een universiteit.
 • Iedereen is anders, en juist de verschillen in mensen helpen ons om een nog betere bank te zijn. Daarom zijn we zijn benieuwd naar wie jij bent!

We kijken uit naar jouw sollicitatie!

Stage informatie

Organisatie: Rabobank

Locatie: Utrecht

Opleidingsniveau:

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding: