Meewerkstage bij Financial Institutions binnen Corporate & Institutional Clients

Organisatie
Locatie
Amsterdam
Opleidingsniveau
WO
Type
Werkstage
Vergoeding
Vakgebieden
Deze stage is niet meer vacant

In het kort

Ben je een derdejaars universitaire bachelor student of een MSc student met een handigheid/affiniteit voor Economie en Bedrijfskunde? Wil je ervaren wat een Corporate Banking professional echt is? Wil je bovendien enkel van onze topprofessionals leren terwijl je werkervaring opdoet? Wil je deze werkervaring opdoen binnen een corporate omgeving?

Dan bieden wij jou hierbij een unieke en toonaangevende stageplek aan!

Je werk

Financial Institutions Coverage zoekt een enthousiaste stagiaire die ons team komt steunen met de voorbereidingen voor een aantal globale bancaire bijeenkomsten (IMF, IIF, SIBOS). Daarnaast houd je je bezig met het ondersteunen van zakelijke en marketingactiviteiten van bestaande corporate relaties van internationale financiële instellingen (o.a. banken, verzekeraars, participatiemaatschappijen, FinTechs en digitale financieringsplatforms).

De opdracht behelst het vervullen van een spilfunctie binnen het netwerk van Financial Institutions bankiers. Daarin bereid je de strategische dialogen voor met het Senior Management door een analyse te maken van de zakelijke relatie en van de marktomgeving waarin de instelling opereert. Daarbij werk je aan het actualiseren van de Account Plannen van de instellingen. Daarnaast ondersteun je het inschepen van nieuwe instellingen of het bijwerken van klantgegevens na splitsing, acquisitie of opheffing.

Je profiel

Ervaring en achtergrond:

  • Je bent een student financiële economie en of bedrijfskunde.
  • Je studie heeft betrekking op de financiële sector.
  • Je hebt affiniteit met banken en verzekeraars.
  • Je hebt ervaring van Microsoft Office pakket (m.n. Excel maar PowerBI een pre)
  • Je beheerst de Engelse taal zowel in woord als schrift.
  • Je kunt medio augustus starten.
  • Je staat voor de gehele duur van de stage ingeschreven aan de hogeschool/universiteit.
  • Je bent minimaal 6 maanden beschikbaar.

Verder:

Je analytische vaardigheden zijn goed ontwikkeld om problemen te deconstrueren en mogelijke oplossingen te heroverwegen. Daarbij kun je jouw gedachten en ideeën op een duidelijke, eerlijke en respectvolle manier uiten, rekening houdend met de gevoelens en overtuigingen van anderen.

In het werk neemt je graag het initiatief om zelf problemen op te lossen. Je bent gewend om in dynamische omgevingen te werken. En ook al kunnen er gedurende je dagelijkse werk een aantal onvoorziene prioriteiten verschijnen weet jij dienovereenkomstig te handelen. Je weet hoe je met verschillende situaties moet omgaan die allemaal tegelijk komen. Van belang is dat je een "hands-on"-mentaliteit hebt plus de analytische vaardigheden en creativiteit om met realistische oplossingen te komen.

Je vindt het een mooie uitdaging om te werken met data en het interpreteren van analyses. Daarbij kun je informatie op een accurate en duidelijke manier overbrengen. Je bent ervaren in het werken met data (excel) en het interpreteren van analyses.

Tot slot, ben je van harte welkom voor de vrijdagmiddagborrel!

Je werkomgeving

ABN AMRO is een vooraanstaande Nederlandse bank, met een internationale aanwezigheid, we zijn op zoek naar bekwame en getalenteerde stagiaires die ons zullen helpen om ABN AMRO te vormen tot een toekomstbestendige bank. Onze strategie vereist een cultuur van samenwerken en permanent leren. Alleen met deze mentaliteit ontketenen we het beste in onszelf om een hoge prestatienorm te leveren. De cultuur van ABN AMRO is de katalysator voor de evolutie waarin we ons bevinden: onze mensen zijn vindingrijk, vertrouwen elkaar en doen net dat beetje extra om klanten te helpen.

We bieden

  • Je krijgt een stagebegeleider
  • Persoonlijke laptop
  • Reiskostenvergoeding
  • Vergoeding van 600 € (WO)
  • Pas voor alle ABN-AMRO Netwerkevenementen
  • En niet te vergeten een geweldig team dat dol is op vrijdagborrels.
  • Je werkt in een informele (multiculturele) omgeving tussen topprofessionals.

Interesse?

Ben je zelfverzekerd genoeg om een waardevol lid van ons team te worden, reageer dan direct! En vergeet niet; een goed doordacht en gestructureerde CV en motivatiebrief kunnen je onderscheiden van de rest!

Hoe dit te doen?

  1. Zet alleen baanrelevante items op je CV en in je brief.
  2. In je brief presenteer je jezelf kort en vertel je ons waarom je geïnteresseerd bent in deze vacature in het bijzonder en het werken bij ABN AMRO in het algemeen. Vervolgens leg je uit hoe je waarde kunt toevoegen aan ons team, door te wijzen op je relevante vaardigheden en ervaring.
  3. Noem ten slotte altijd je beschikbaarheidsperiode (bijvoorbeeld vanaf augustus 2022 tot en met januari 2023) en het doel van je stage (bijvoorbeeld scriptieonderzoek of werkervaring).

Wij verheugen ons erop om je te leren kennen!

Twijfels, vragen of complimenten voor ons? Stuur ons een e-mail naar: it.internships@nl.abnamro.com

Stage informatie

Organisatie: ABN AMRO

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau: WO

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding:

Meer stages