Stage Corporate Broking & Issuer Services

Organisatie
Locatie
Amsterdam
Opleidingsniveau
WO
Periode
Type
Werkstage
Vergoeding
Vakgebieden

In het kort

Jij bent de resultaat gedreven commerciële team speler die graag een geweldig vak binnen Global Markets wil leren. Onze klanten zijn beursgenoteerde ondernemingen. Zij zijn op zoek naar innovatieve en solide financiële oplossingen op maat. Om hieraan tegemoet te komen bieden wij binnen Corporate Broking een breed dienstenpakket aan op het gebied van Equity Capital Markets ("ECM") en Debt Capital Markets ("DCM").

Waar denk jij aan bij een volgende stap? Maak werk van je doelen en ontwikkel je zowel professioneel als persoonlijk. Vertel ons jouw verhaal. Wij zijn benieuwd!

Je werk

Corporate Broking & Issuer Services is een dynamische klantgerichte afdeling waar de basis werkzaamheden bestaan uit aanbieden van issuer services. Beursgenoteerde ondernemingen hebben verplichtingen richting Euronext en Euroclear en wij assisteren deze ondernemingen daarbij. Een groot deel van het werk is administratief maar je bent daarnaast ook commercieel bezig en denkt samen in een deal team transacties uit. Werkzaamheden bestaan uit het maken van presentaties en het bezoeken van (potentiële) klanten hoofdzakelijk in Nederland en België via zogenaamde "pitches". Hierbij maak je onderdeel uit van een transactieteam.

Op ECM gebied verzorgen wij onder andere: het begeleiding van bedrijven bij primaire en secundaire noteringen, advies geven over dividendstrategieën en de uiteindelijke executie daarvan, het beheer en de administratie van aandelen- en optieregelingen voor medewerkers van beursgenoteerde bedrijven. Maar ook de executie van diverse Corporate Actions (Tender Offers, Rights Issues, Stock splits, etc.). Ook begeleid je het registratie- en stemproces voor aandeelhoudersvergaderingen via onze online portal www.abnamro.com/evoting en shareholder identification services is belangrijk onderdeel van je takenpakket. Onze DCM diensten bestaan voornamelijk uit het indienen van een noteringen op diverse effectenbeurzen, het betalen van coupons/aflossingen en het berekenen van coupons.

Je werkomgeving

De afdeling Corporate Broking & Issuer Services maakt onderdeel uit van Equity Capital Markets. Er heerst een professionele sfeer met collega's die flexibel zijn in hun werktijden, want de executie van transacties stopt niet om 17.00 uur.

Je profiel

  • Je bent op zoek naar een stage voor minimaal 6 maanden.
  • Je bent een professional die de ambitie heeft om te winnen en klantfocus en servicegerichtheid hoog in het vaandel heeft.
  • Je hebt een bedrijfseconomisch achtergrond en bent een echte teamspeler.
  • Je ziet dit als kans om je lang gekoesterde wens om te werken in de Global Markets omgeving van ABN AMRO en om klanten te bedienen als ondernemer.
  • Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau.
  • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal goed in woord en geschrift.
  • Je bent gewend het financiële nieuws te volgen en je affiniteit met aandelen en obligaties is groot.
  • Je kunt jezelf wegcijferen voor de klant en het team, waarbij je wel je verantwoordelijkheid neemt voor je taken.
  • Je bent creatief, sociaalvaardig en representatief. Je bent nieuwsgierig en reageert alert op ontwikkelingen in de markt en handelt daarnaar op een pro-actieve manier.

We bieden

Een fijne professionele werkomgeving waarbij het werken in een team centraal staat. Daarnaast heb je de mogelijkheid om kennis te maken met investment banking. Je doet ervaring op in diverse werkzaamheden en producten en kijkt daarmee in de keuken waar transacties worden voorbereid. Een afdeling waar je een vak kunt leren met voldoende carrière mogelijkheden.

Bij ABN AMRO zetten we onze kennis, kunde en ons netwerk in voor klanten. Zodat zij op basis van verantwoorde beslissingen hun doelen kunnen bereiken. In Nederland en daar buiten. Hierbij staat klantbelang altijd voorop. We willen dat klanten onze producten begrijpen en verkopen soms 'nee' als het risico van een product voor een klant te groot is. Klantbelang is ook: helder communiceren en slimme oplossingen bedenken die echt het verschil maken. Dat is ons doel.

Interesse?

Ben je geïnteresseerd? Reageer dan nu op deze vacature, Wij maken graag kennis met je. Voor meer informatie, neem je contact op met: Richard van Etten, Head of Corporate Broking & Issuer Services, richard.van.etten@nl.abnamro.com.

Stage informatie

Organisatie: Organisatie: ABN AMRO

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding:

Solliciteren

Meer stages