Stagiair Kunstcommissie

Organisatie
Locatie
Amsterdam
Opleidingsniveau
WO
Periode
Type
Werkstage
Vergoeding

Voor onze Kunstcommissie zijn we op zoek naar een student kunstgeschiedenis met interesse in hedendaagse kunst en bedrijfscollecties. Wil jij werken met vernieuwende kunst, kunstrondleidingen geven en kunstcommissievergaderingen bijwonen?

Jij hebt impact

DNB verzamelt hedendaagse kunst van topkwaliteit die inspireert, verbindt en de dialoog levend houdt. De kunstcollectie van DNB is experimenteel, eigenzinnig en vernieuwend. Een inspirerende omgeving voor jou als stagiair waarin je de kans krijgt om jezelf te ontwikkelen.

Zo doe je dat als stagiair bij DNB

Binnen een klein team ga je je bezig houden met uiteenlopende werkzaamheden op het gebied van kunst. Met kunst in de gebouwen bieden we onze medewerkers een inspirerende werkomgeving. Ook de samenleving profiteert van onze kunstcollectie. We stimuleren jonge, talentvolle kunstenaars om zich verder te ontwikkelen. Wij werken samen met verschillende musea en andere organisaties zoals de Rijksacademie van beeldende kunsten in Amsterdam. Verder zijn we lid van de Vereniging Bedrijfscollecties Nederland (VBCN) en de International Association of Corporate Collections of Contemporary Art (IACCCA).

Wat ga je precies doen?

 • Het managen van de inrichting van onze gebouwen met kunst.
 • Intern en extern bijdragen aan onze communicatie over kunst, inclusief bijdragen aan en organiseren van kunstrondleidingen, social media, filmpjes en intranet.
 • Plannen, bijwonen, notuleren van kunstcommissievergaderingen en coördineren van kunstactiviteiten.
 • Relaties beheren met kunstenaars, culturele instellingen en stakeholders.
 • Bijwonen van openingen, kunstbeurzen en culturele evenementen.

Hier doe je dat

De Kunstcommissie is onderdeel van de afdeling Communicatie, bestaande uit een manager Beheer en Behoud en een kunstadviseur. Wij werken actief samen met de voorzitter en leden van de kunstcommissie, de communicatieafdeling, en andere interne en externe afdelingen en stakeholders. De kunstcommissie bestaat uit leden vanuit het hele bedrijf.

DNB volgt het thuiswerkadvies van het RIVM. Wanneer de maatregelen het toestaan werken we deels op kantoor, deels thuis. We hanteren daarbij een 50-50-richtlijn. We komen met name naar ons kantoor in Amsterdam om samen te werken en elkaar te ontmoeten. Natuurlijk zorgen we dat je ook thuis uitstekend kunt werken met laptop, telefoon en een goede thuiswerkplekinrichting.

Dit breng je mee

Je hebt interesse in de hedendaagse kunst en bedrijfscollecties en beschikt over een ‘hands-on’ mentaliteit.

Waar zijn we verder nog naar op zoek?

 • Je bent een wo student kunstgeschiedenis of je volgt een gerelateerde studie.
 • Je bent beschikbaar vanaf februari 2022 voor een periode van 4 tot 6 maanden, de exacte periode is in overleg.
 • Het aantal uren per week stemmen we in overleg met jou en je opleiding af maar is minimaal 24 uur.

Dit bieden we je

Een stage midden in de financiële en economische actualiteit. Bij een betrouwbare en maatschappelijk betrokken werkgever in Amsterdam, die voortdurend inspeelt op de veranderende eisen van onze omgeving en die doorlopend innoveert. We staan als instelling midden in de samenleving. Onze mensen zijn gedreven en betrokken bij hun werk binnen een maatschappelijk context. Wij zien een diverse en inclusieve werkomgeving als één van de voorwaarden om als organisatie succesvol te zijn en onze doelstelling te blijven bereiken. Dit biedt jou volop kansen je verder te verdiepen en nieuwe ervaringen op te doen.

 • Een stagevergoeding van € 570,-- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek.
 • Als je geen OV-jaarkaart hebt ontvang je een volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer.
 • Toegang tot interne cursussen, workshops en sportfaciliteiten.
 • Een laptop en flexwerkplek/faciliteiten om thuis te werken.
 • Je kunt je aansluiten bij JongDNB, de vereniging voor en door jonge medewerkers van DNB. JongDNB verzorgt (online) inhoudelijke en sociale activiteiten, denk aan studiereizen, lunchseminars en maandelijkse borrels. Een geweldige manier om een netwerk op te bouwen binnen DNB waar je ook later in je professionele carrière nog veel plezier van zult hebben.

Solliciteer nu!

Wil jij als stagiair werken met impact? Solliciteer dan direct op deze stage! Als sollicitatie ontvangen we graag een motivatiebrief en een complete cv. In je motivatiebrief (maximaal 500 woorden) zien we graag een duidelijke motivatie voor de stage terug, hoe jij denkt dat een dag als stagiair eruit gaat zien en welke talenten jij meebrengt.

Heb je eerst nog vragen? Hieronder staan onze contactgegevens, we vertellen je graag meer. Voor deze stage is geen justitiële screening van toepassing, wel moet je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) kunnen overleggen.

Deze vacature is bedoeld om op te solliciteren, niet voor acquisitie.

Stage informatie

Organisatie: Organisatie: De Nederlandsche Bank

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding:

Solliciteren

Meer stages