Meewerkstage technologie en innovatie toezicht

Organisatie
Locatie
Amsterdam
Opleidingsniveau
WO
Periode
Type
Werkstage
Vergoeding
Deze stage is niet meer vacant
 • Master
 • 32-36 uur
 • IT en data

Wil jij bijdragen aan de digitale strategie en de innovatie van DNB?Heb jij een sterke affiniteit met technologische innovatiesen wil je je kennis op dit gebied uitbreiden?Kom dan het Chief Innovation Office Toezicht (CIOT) versterken als stagiairtechnologie en innovatie toezicht.

Jij hebt impact

Technologische ontwikkeling en digitalisering hebben een grote impact op de financiële sector en daarmee op het toezicht. Binnen het iForum starten gezamenlijke innovatieve initiatieven die waarde creëren voor zowel de instellingen die onder ons toezicht staan – zoals banken, verzekeraars, en pensioenfondsen – als voor DNB. We discussiëren met hen over de impact van technologische innovaties op de sector en houden gezamenlijke pilots en experimenten op onderwerpen waar technologie en toezicht samenkomen.Tijdens deze stage leer je hoeDNB in het iForum samen met de financiële sector de kansen en risico’s van technologische innovatie onderzoekt en hoe dit in het toezicht en de sector kan worden toegepast.

Voor meer informatie over het iForum in 1 minuut: bekijk dezevideo .
Voor verdere informatie over het iForum klik HIER .

Zo doe je dat als stagiair bij DNB

Als stagiair binnen het Chief Innovation Office Toezicht (CIOT) werk je onder begeleiding van ervaren medewerkers van het team mee aan lopende projecten op het gebied van digitalisering en technologie binnen het toezicht op banken, verzekeraars, pensioenfondsen en betaalinstellingen. Denk hierbij aan:

 • De organisatie van Innovatie Forum-gerelateerde evenementen waar we het gesprek over innovatie voeren met verschillende partijen uit de Nederlandse financiële sector.
 • Meewerken aan het verbeteren van de interactie met de sector ten aan zien vanonze digitale toezichtportalen.
 • Projectmatige hands-on ondersteuning bij lopende iForum initiatieven. Denk hierbij aan helpen bij coördinatie, voorbereiding en uitwerking van diverse activiteiten waar DNB samen met een of meer instellingen aan werkt.
 • Verbinding maken tussen nieuwe technologieën en de toezichthouders binnen DNB.

Hier doe je dat

Het CIOTis onderdeel van het toezichtdomein waar we onder meer toezicht houden op banken, verzekeraars, pensioenfondsen en betaalinstellingen. Tijdens je stage ben je werkzaambinnen het iForum-team dat bestaat uit 10 personen.
Het is een nieuw onderdeel binnen DNB, met veel ruimte voor eigen ideeën én verantwoordelijkheid.

Normaal gesproken werk je vanuit ons kantoor in Amsterdam. In de huidige maatschappelijke situatie werkt het overgrote deel van onze medewerkers vanuit huis. DNB zorgt ervoor dat je dit uitstekend kan doen. Denk aan laptop, telefoon en thuiswerkplekinrichting op aanvraag. Zodra de situatie het toelaat hopen we iedereen weer regelmatig op kantoor te verwelkomen!

Dit breng je mee

Je bent energiek, toont initiatief en je hebt een sterk organisatie- en verantwoordelijkheidsgevoel. Je denkt actief mee over communicatie uitingen, workshops en events. Je bent niet bang om mensen te benaderen en snel een netwerk binnenDNB en de financiële sector op te bouwen.
Waar zijn we verder nog naar op zoek?

 • Je volgt een relevante WO studie voor deze stage. Bijvoorbeeld economie, econometrie, data science, business intelligence, business analytics of informatiemanagement.
 • Belangrijker dan een specifieke opleidingsrichting is je sterke affiniteit met nieuwe technologieën zoals Big data en Artificial Intelligence en het verbinden van mensen.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met het coördineren van initiatieven.
 • Om optimale kennis op te doen adviseren wij een stage van minimaal een halfjaar te volgen. De exacte startdatum en stageperiode is in overleg.

Dit bieden we je

Een stage midden in de financiële en economische actualiteit. Bij een heel diverse, betrouwbare en maatschappelijk betrokken organisatie, die voortdurend inspeelt op de veranderende eisen van onze omgeving. En die doorlopend innoveert. Dit biedt jou volop kansen je verder te verdiepen en nieuwe ervaringen op te doen. Dit allemaal in hartje Amsterdam, dus prima per openbaar vervoer bereikbaar!
• Een stagevergoeding van € 570,-- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek.
• Als je geen ov-jaarkaart hebt ontvang je een volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer.
• Een 36-urige werkweek met variabele werktijden, je kunt bijvoorbeeld 4 dagen van 9 uur werken.
• Toegang tot interne cursussen, workshops en sportfaciliteiten.
• Een laptop en flexwerkplek.
• Je kunt je aansluiten bij JongDNB, de vereniging voor en door jonge medewerkers van DNB. JongDNB verzorgt inhoudelijke en sociale activiteiten, denk aan studiereizen, lunchseminars en maandelijkse borrels. Een geweldige manier om een netwerk op te bouwen binnen DNB waar je ook later in je professionele carrière nog veel plezier van zult hebben.

Solliciteer nu!

Wil jij alsstagiairwerken met impact? Solliciteer dan direct op deze stage! Als sollicitatie ontvangen we graag uiterlijk 28aprileen motivatiebrief en je complete cv inclusief cijferlijsten. Bij voldoende passende reacties kunnen we de vacature al eerder sluiten. Heb je eerst nog vragen? Hieronder staan onze contactgegevens, we vertellen je graag meer!

Voor de justitiële screening is deze functie ingedeeld in profiel 2a, meer informatie over de screening vind je op de pagina Over ons > Sollicitatieproces.

Deze vacature is bedoeld om op te solliciteren, niet voor acquisitie.

Stage informatie

Organisatie: Organisatie: De Nederlandsche Bank

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding:

Meer stages