Meewerkstage IT audit

Organisatie
Locatie
Amsterdam
Opleidingsniveau
WO
Periode
Type
Werkstage
Vergoeding
Vakgebieden
Deze stage is niet meer vacant

Werk mee aan het verbeteren van IT-processen in de internationale context van het DNB-toezicht als stagiair IT audit.

Jij hebt impact

Bij DNB werk je met impact op financiële stabiliteit en duurzame welvaart. Als stagiair IT audit ondersteun je de IT auditor en ben je een belangrijke schakel binnen de divisie ICT om de processen verder te verbeteren, risico’s in kaart te brengen en te beperken. Zo draag je er concreet aan bij dat DNB haar taken in de breedste zin optimaal kan uitvoeren.

Zo doe je dat als stagiair IT audit bij DNB
De divisie ICT is verantwoordelijk voor betrouwbare en veilige IT voorzieningen die DNB-ers nodig hebben in hun dagelijkse werk. Als stagiair IT audit ondersteun je de IT auditors en risico- en kwaliteitsmanagers en help je de divisie om de IT risicobeheersing in de greep te houden. Dit doe je bijvoorbeeld door het inrichten van procescontroles van de operationele afdelingen en door middel van het uitvoeren steekproeven en audits. De externe accountant kan gebruik maken van jouw werk bij het controleren van de jaarrekening.

Wat ga jenog meerdoen?

 • Je helpt de collega’s binnen ICT met het aantonen dat de werkprocessen op de juiste manier uitgevoerd worden. Daarnaast stel jij vast of het bewijs daarvoor aan de voorwaarden voldoet.
 • Je gaat samen met je collega’s op zoek naar mogelijkheden om het werk efficiënter of beter te maken.
 • Je helpt mee om de overlap tussen verschillende type frameworks in kaart te brengen en effectiever in te richten.
 • Je voert kwaliteitscontroles op procesbeschrijvingen uit.

Dit breng je mee

Bij DNB werk je met inhoudelijke professionals. Daarom vinden we het belangrijk dat jij beschikt over een sterk analytisch vermogen en een doortastende, kritische blik. Je bent een aanpakker en doet graag een stapje naar voren als dat nodig is. Als stagiair IT audit haal je binnen het IT landschap graag de onderste steen boven. Je bent resultaatgericht, vasthoudend en bent niet bang om vragen te stellen of je mening te geven.

Waar zijn we verder nog naar op zoek?

 • Je volgt een hbo bachelor of academische master op een relevant gebied zoals technische bedrijfskunde of informatica, een specialisatie op het gebied van IT risk management is een pre.
 • Je hebt affiniteit met ICT en interesse in technologische ontwikkelingen zoals Cloud, Data Analytics en Cyber Security.
 • Je kunt in het Nederlands als Engels uitstekend communiceren, zowel mondeling als schriftelijk.

Hier doe je dat

Je werkt als stagiair IT audit bij de afdeling CIOO. Binnen het CIO-office werken 23 collega’s in een breed aantal functies zoals risico- en kwaliteitsmanagement en finance & control. CIOO is onderdeel van de divisie ICT. De divisie bestaat uit verschillende ICT specialisten, van MBO tot en met WO niveau en van alle leeftijden.

Binnen ICT werken we op een informele manier en met korte lijnen met elkaar samen. Daarbij heeft iedereen veel zelfstandigheid en vrijheid in zijn of haar rol en alle ruimte om mee te denken over verdere verbetering van de manier waarop we werken en onze taken uitvoeren.

Dit bieden we je

Een stage midden in de financiële en economische actualiteit. Bij een heel diverse, betrouwbare en maatschappelijk betrokken organisatie, die voortdurend inspeelt op de veranderende eisen van onze omgeving. En die doorlopend innoveert. Dit biedt jou volop kansen je verder te ontwikkelen en nieuwe ervaringen op te doen. Dit allemaal in hartje Amsterdam, dus prima per openbaar vervoer bereikbaar!

 • Een stagevergoeding van €510,-- of €570,-- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek.
 • Als je geen ov-jaarkaart hebt ontvang je een volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer.
 • 8% vakantietoeslag over de totale stagevergoeding van je hele stageperiode.
 • Een 36-urige werkweek met variabele werktijden, je kunt bijvoorbeeld 4 dagen van 9 uur werken.

Solliciteer nu!

Wil jij alsstagiairwerken met impact? Solliciteer dan direct op deze stage! Als sollicitatie ontvangen we graag een motivatiebrief en je complete cv. Heb je eerst nog vragen? Hieronder staan onze contactgegevens, we vertellen je graag meer!

Voor de justitiële screening is deze functie ingedeeld in profiel 2a, meer informatie over de screening vind je op de pagina Over ons > Sollicitatieproces.

Deze vacature is bedoeld om op te solliciteren, niet voor acquisitie.

Stage informatie

Organisatie: Organisatie: De Nederlandsche Bank

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding:

Meer stages