Meewerkstage / afstudeerstage Risk Management

Organisatie
Locatie
Amsterdam
Opleidingsniveau
WO
Periode
Type
Afstudeerstage
Vergoeding
Vakgebieden
Deze stage is niet meer vacant
 • Master
 • 36 uur
 • € 570 bruto p.m.
 • Financieel risicomanagement
 • Werkervaring: Student

Werk mee aan uitdagende vraagstukken op het gebied van risk management, monetair beleid, vermogensbeheer en de rol van de geld – en kapitaalmarkten.

Jij hebt impact

De balans van DNB bevat meer risico’s dan ooit tevoren. DNB beheert bijna 10 miljard euro aan eigen beleggingen, vervult een sleutelrol in de uitvoering van de opkoopprogramma’s en bewaakt mede de financiële stabiliteit van het Eurosysteem. Als stagiair bij de afdeling Risk Management ben je betrokken bij de beheersing van het financiële risicoprofiel van de balans van DNB en het Eurosysteem. De complexe risico’s op landen, banken, instrumenten, vanuit de monetaire crisismaatregelen en de eigen beleggingen van DNB vormen voor jou een geweldige kans om veel te leren!

Zo doe je dat als stagiair bij DNB
Gedurende je stage verricht je werkzaamheden die direct relevant zijn voor de projecten en verantwoordelijkheden van de afdeling Risk Management. Ook is het mogelijk om aan een afstudeeropdracht te werken. Je wordt hierbij begeleid door een ervaren risk manager binnen de afdeling. Deze stage biedt een unieke kijk in de manier waarop DNB binnen het Eurosysteem werkt.

Wat ga je precies doen?

 • Het bedenken en ontwikkelen van kwantitatieve beleggings- of risk managementtools voor, onder andere, performance attributie en strategic asset allocation .
 • Het uitpluizen van financiële producten en derivaten, zoals ETFs en ABSen.
 • Het meewerken aan het monetaire beleidsraamwerk die impact kan hebben op het gehele Eurosysteem.
 • Het werken aan complexe wiskundige modellen en technieken, zoals variantie-reductie technieken in stochastische modellen.
 • Een mogelijke stage-opdracht is een onderzoek naar het verklarend vermogen van ESG-factoren in de rendementen van de eigen beleggingen.

Hier doe je dat

De divisie Financiële Markten is, als bank binnen de bank, verantwoordelijk voor het balansbeheer van DNB en de uitvoering van het monetair beleid – waaronder de huidige grootschalige opkoopprogramma’s. Binnen de divisie staat teamwork hoog in het vaandel en zijn jouw collega’s altijd bereid om jou nieuwe dingen te leren. De collega’s zijn betrokken en enthousiaste specialisten, variërend van monetaire economen tot kwantitatieve experts, met specifieke kennis van (onder andere) aandelen, obligaties, rente- en kredietderivaten, gestructureerde producten en kredietrisico op tegenpartijen.

Dit breng je mee

Je bent enthousiast, analytisch sterk en bezit schriftelijk en mondeling over goede communicatieve vaardigheden. Met jouw leergierigheid pik je zaken snel op.

Waar zijn we verder nog naar op zoek?

 • Je bent een WO-student in de masterfase van een relevante (liefst kwantitatief georiënteerde) studie, bijvoorbeeld financiële economie, econometrie of wiskunde.
 • Je hebt goede studieresultaten behaald.
 • Je bent handig met Excel (VBA), Matlab en/of andere analytische tools en bent in staat complexe materie snel te doorgronden.
 • Je bent beschikbaar voor een meewerk- of afstudeerstage van minimaal vier maar bij voorkeur zes maanden, bij voorkeur 36 uur per week vanaf september 2020. Precieze invulling, startdatum en duur van de stage zijn in overleg.

Dit bieden we je

Een stage midden in de financiële en economische actualiteit. Bij een heel diverse, betrouwbare en maatschappelijk betrokken organisatie, die voortdurend inspeelt op de veranderende eisen van onze omgeving. En die doorlopend innoveert. Dit biedt jou volop kansen je verder te verdiepen en nieuwe ervaringen op te doen. Dit allemaal in hartje Amsterdam, dus prima per openbaar vervoer bereikbaar!

 • Een stagevergoeding van € 570,-- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek.
 • Als je geen studentenreisproduct hebt ontvang je een volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer.
 • 8% vakantietoeslag over de totale stagevergoeding van je hele stageperiode.
 • Een 36-urige werkweek met variabele werktijden, je kunt bijvoorbeeld 4 dagen van 9 uur werken.
 • Toegang tot interne cursussen, workshops en sportfaciliteiten.
 • Een laptop en flexwerkplek.
 • Je kunt je aansluiten bij JongDNB, de vereniging voor en door jonge medewerkers van DNB. JongDNB verzorgt inhoudelijke en sociale activiteiten, denk aan studiereizen, lunchseminars en maandelijkse borrels. Een geweldige manier om een netwerk op te bouwen binnen DNB waar je ook later in je professionele carrière nog veel plezier van zult hebben.

Solliciteer nu!

Wil jij alsstagiairwerken met impact? Solliciteer dan direct op deze vacature! Als sollicitatie ontvangen we graag een motivatiebrief en je complete cv. Heb je eerst nog vragen? Hieronder staan onze contactgegevens, we vertellen je graag meer!

Voor de justitiële screening is deze functie ingedeeld in profiel 2a, meer informatie over de screening vind je op de pagina Over ons > Sollicitatieproces.

Deze vacature is bedoeld om op te solliciteren, niet voor acquisitie.

Stage informatie

Organisatie: Organisatie: De Nederlandsche Bank

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Afstudeerstage

Vergoeding:

Meer stages