Meewerkstage / Afstudeerstage economisch beleid

Organisatie
Locatie
Amsterdam
Opleidingsniveau
WO
Periode
Type
Afstudeerstage
Vergoeding
Deze stage is niet meer vacant

Verbind je kennis uit de collegebanken met het Nederlandse beleidsdebat.

Jij hebt impact

Studeer jij binnenkort af als algemeen econoom? Heb je interesse om als beleidseconoom mee te schrijven aan beleidsadviezen over macro-economische onderwerpen zoals de woningmarkt en de overheidsfinanciën? Dan is dit een hele interessante stage voor je – die je ook kunt combineren met het schrijven van je scriptie!

Zo doe je dat als stagiair bij DNB
Vanuit een unieke en onafhankelijke adviseursrol, ontwikkel jij op basis van scherpe analyses beleidsboodschappen van De Nederlandsche Bank (DNB) over onder andere de arbeidsmarkt, de toekomst van het pensioenstelsel en de energietransitie. Tijdens de stage word je gecoacht door een ervaren beleidseconoom, en heb je de mogelijkheid om deel te nemen aan activiteiten van de afdeling en divisie, zoals academische seminars en brainstormsessies.

Wat ga je precies doen?

 • Je maakt (kwantitatieve) analyses van ontwikkelingen in de Nederlandse economie en volgt het beleidsdebat op de voet.
 • Je geeft beleidsadviezen aan de directie van DNB op basis van jouw analyses.
 • Je bereidt standpunten voor ten behoeve van het nationale en internationale beleidsoverleg waarin DNB is vertegenwoordigd.

Dit breng je mee

Je bent nieuwgierig, creatief, en weet de kennis die je hebt opgedaan in de collegebanken goed te verbinden met het Nederlandse beleidsdebat.

Waar zijn we verder nog naar op zoek?

 • Je bent een wo-student in de eindfase van je master, bij voorkeur in de richting algemene economie.
 • Je hebt bovengemiddelde studieresultaten.
 • Vakken op het gebied van de woningmarkt, de arbeidsmarkt, het pensioenstelsel, of de overheidsfinanciën zijn een pre.
 • Je hebt een prettige, vlotte schrijfstijl en sterke mondelinge uitdrukkingsvaardigheden, beiden in het Nederlands en in het Engels.
 • Je bent vanaf maart 2020 voor een periode van tenminste vier maanden beschikbaar, wanneer je ook je scriptie bij ons schrijft, tenminste zes maanden.

Hier doe je dat

De divisie Economisch Beleid & Onderzoek (EBO) bestaat uit 5 afdelingen, de stage is bij de afdeling Algemeen Economisch Beleid. Er heerst een informele en collegiale sfeer. We werken intensief samen met andere afdelingen van EBO - zoals Conjunctuur en Onderzoek - en met andere divisies binnen DNB. Daarbij zoeken we nauwe aansluiting bij onze externe stakeholders, zowel nationaal in Den Haag, als internationaal in Frankfurt, Brussel en Washington.

Dit bieden we je

Een stage midden in de financiële en economische actualiteit. Bij een heel diverse, betrouwbare en maatschappelijk betrokken organisatie, die voortdurend inspeelt op de veranderende eisen van onze omgeving. En die doorlopend innoveert. Dit biedt jou volop kansen je verder te verdiepen en nieuwe ervaringen op te doen. Dit allemaal in hartje Amsterdam, dus prima per openbaar vervoer bereikbaar!

 • Een stagevergoeding van € 570,-- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek.
 • Als je geen ov-jaarkaart hebt ontvang je een volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer.
 • 8% vakantietoeslag over de totale stagevergoeding van je hele stageperiode.
 • Een 36-urige werkweek met variabele werktijden, je kunt bijvoorbeeld 4 dagen van 9 uur werken.

Solliciteer nu!

Wil jij alsstagiairwerken met impact? Solliciteer dan direct op deze vacature! Als sollicitatie ontvangen we graag uiterlijk30 november2019een motivatiebrief, je complete cv, cijferlijsten van je bachelor en je master én je bachelor scriptie (of een ander recent paper). Als je de meewerkstage wil combineren met het schrijven van je scriptie, vertel dan in je motivatiebrief welk onderwerp je graag wilt onderzoeken. Heb je eerst nog vragen? Hieronder staan onze contactgegevens, we vertellen je graag meer!

Voor de justitiële screening is deze functie ingedeeld in profiel 2a, meer informatie over de screening vind je op de pagina Over ons > Sollicitatieproces.

Deze vacature is bedoeld om op te solliciteren, niet voor acquisitie.

Stage informatie

Organisatie: Organisatie: De Nederlandsche Bank

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Afstudeerstage

Vergoeding:

Meer stages