Stage HBO-student Communicatie, Informatie & Media: Ontwerpen vlogserie innovaties

Organisatie
Locatie
Amsterdam
Opleidingsniveau
HBO
Periode
3 - 6 maanden
Type
Meeloopstage
Vergoeding
Marktconform
Sectoren
Deze stage is niet meer vacant
Ben jij bezig met je studie (Online) Communicatie, Informatie & media of met een soortgelijke opleiding? En ben je op zoek naar een unieke stageplaats? Dan is dit de stage voor jou: voor het uitvoeren van een pilot ‘Vlogserie innovaties in de sector’ zijn wij op zoek naar een creatieve stagiair! 
 

De stage

Tijdens je stage werk je op de afdeling Communicatie binnen het cluster Toezicht. Dit team is verantwoordelijk voor alle communicatie rondom de kerntaak Toezicht van DNB. De pilot ‘Vlogserie innovaties’ is bedoeld om het speerpunt Technologische Vernieuwing uit de Visie op Toezicht 2018-2022 te ondersteunen. DNB wil graag actief feeling houden met de stand van innovatie in de financiële sector. De vlogserie over innovaties in de financiële sector is hier onderdeel van. Jouw opdracht bestaat uit het (helpen) ontwerpen en produceren van vlogs voor het intranet van DNB! Je werkt nauw samen met de redactie, webbeheer, productie, de adviseur social media, communicatieadviseurs en woordvoerders.

Jouw opdracht bestaat uit:

 • Het adviseren over en vormgeven van een format voor een nieuwe vlogserie over innovatie in de financiële sector. Deze vlogserie voldoet aan de huisstijlelementen van DNB en past binnen de omgeving van het intranet van DNB.
 • Het maken en editen van een serie vlogs die aansluiten op de kennisbehoefte van de doelgroep: DNB-medewerkers en wat zij moeten weten over de actuele stand van innovatie in de sector. De vlogs sluiten tevens aan op andere uitingen van DNB over FinTech en speerpunt Technologische Ontwikkeling, zoals het themamagazine van DNB.
 • Het delen van leerpunten, tips en tops bij het maken van de vlogserie voor DNB-medewerkers.

Beoogde resultaten zijn:

 • De vlogserie sluit aan op de kennisbehoefte van DNB medewerkers.
 • De vlogserie wordt gevonden, bekeken en intern gedeeld of besproken door DNB medewerkers
 • Jij adviseert de communicatiecollega’s van DNB over het maken van een vlogserie door middel van een eindpresentatie in de Presidentenzaal.

Wie zoeken wij?

 • Je bent communicatief vaardig, samenwerkingsgericht en creatief.
 • HBO student (Online) Communicatie, Informatie & media of een soortgelijke opleiding.
 • Je bent geïnteresseerd in content, social media en digitale ontwikkelingen.
 • Affiniteit met innovatie en de financiële sector is een pre.
 • Je bent thuis in programma’s als Premiere Pro en Photoshop.
 • Je hebt een eigen vlog- of Instagram-kanaal.

Afdelingsprofiel

Binnen de afdeling Communicatie zijn ongeveer 40 collega’s werkzaam in uiteenlopende disciplines, zoals persvoorlichting, vertalingen, webbeheer, communicatieadvies en consumentenvoorlichting. De projecten en issues waar de afdeling Communicatie bij betrokken is, zijn zeer uiteenlopend en vaak van groot maatschappelijk belang. De sfeer is informeel, de collegialiteit groot. De medewerkers van de afdeling Communicatie kunnen goed omgaan met deadlines en zijn gewend aan flexibiliteit in hun werk, zowel qua planning als inhoudelijk.

Bijzonderheden

Tijdens je stage werk je zelfstandig aan de stageopdracht in nauwe samenwerking met de collega’s op de afdeling Communicatie. Gedurende de stage krijg je de beschikking over een werklaptop en een stand alone PC. De duur van de stage is minimaal 4 maanden, de startdatum is in overleg. Bij DNB hanteren we in 36-urige werkweken. De stagevergoeding voor een HBO-student is € 420,00 bruto per maand.

Meer informatie

 • Voor meer informatie over de inhoud van de stage kun je contact opnemen met Linda Tops via l.tops@dnb.nl.
 • Voor meer informatie over de stageprocedure kun je contact opnemen met Jesca de Klerk-Kuperus via j.i.de.klerk-kuperus@dnb.nl.

Solliciteren

Als stageverzoek ontvangen wij graag uiterlijk 26 maart 2018 jouw filmpje met je motivatie en presentatie van je eigen ervaringen met het maken van vlogs via het emailadres l.tops@dnb.nl.

Online screening, bijvoorbeeld via zoekmachines en social networks, kan onderdeel zijn van het selectieproces.

Acquisitie stellen wij niet op prijs.

Stage informatie

Organisatie: Organisatie: De Nederlandsche Bank

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode: 3 - 6 maanden

Type: Meeloopstage

Vergoeding: Marktconform

Meer stages