Stibbe

Stibbe

Stibbe is een advocatenkantoor dat gevestigd is in de Benelux en zich richt op de internationale commerciële praktijk. De Amsterdamse vestiging is ondergebracht in de naar het kantoor genoemde Stibbetoren, onderdeel van het gebouwencomplex De Tweeling.

Geschiedenis

De Nederlandse tak van het kantoor werd opgericht in 1911 door D.W. Stibbe. In dezelfde periode stichtte Henri Simont senior het Belgische kantoor. Terwijl Stibbe Nederland zijn activiteiten verder bleef uitbreiden door een kantoor te openen in New York, besloten beide kantoren in 1991 te fuseren onder de naam Stibbe & Simont. Stibbe & Simont ging in 1993 samen met het Parijse kantoor Monahan & Duhot als Stibbe Simont Monahan Duhot. In 1994 opende deze combinatie een kantoor in Londen. In 2001 werd gekozen voor de kortere naam Stibbe. Stibbe opende in 2009 een kantoor in Dubai en in 2010 een kantoor in Luxemburg. In 2011 werken er meer dan 330 advocaten.

In 2010 werd Stibbe verkozen tot "Benelux Law Firm of the Year" tijdens de PLC Which Lawyer Awards. In 2011 werd Stibbe opnieuw verkozen tot 'Benelux Law Firm of the Year', ditmaal echter door The Lawyer European Awards.