ING: Omzet in de flexbranche daalt met 1% in 2013

23 mei 2013 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

De omzet in de flexbranche loopt dit jaar naar verwachting met 1% terug. De vraag naar tijdelijk personeel staat onder druk door economische krimp, dalende investeringen en teruglopende consumptie.  Dit schrijft het ING Economisch Bureau in het kwartaalbericht flexbranche. ING verwacht dat de omzet in de tweede helft van dit jaar licht zal groeien door de maatregelen in het Sociaal Akkoord en een toenemende vraag naar tijdelijk personeel vanuit de exporterende industrie.

De flexmarkt is nog altijd in mineur
Het aantal uitzenduren loopt dit jaar naar verwachting verder terug, nadat vorig jaar al met een uren- en omzetdaling van respectievelijk 3% en 2% werd afgesloten. De afgelopen maanden is de arbeidsmarkt in rap tempo verslechterd. De werkloosheid wordt tegen het einde van het jaar geraamd op 8.6%. Het aantal vacatures is de eerste maanden afgenomen en ondernemers zijn onverminderd negatief over het ontstaan van nieuwe vacatures.

ING - Flexbranche

Ruimte voor omzetgroei in de tweede helft van dit jaar
In de tweede helft van het jaar is ruimte voor omzetgroei onder impuls van vraag naar tijdelijk personeel vanuit de exporterende industrie. Per saldo komt de omzetontwikkeling in 2013 naar verwachting uit op een krimp van 1%. Sasja van As, sectormanager zakelijke dienstverlening ING Nederland: “De flexwerker met specialistische kennis heeft nog steeds zicht op werk. Bureaus die zich hebben gericht op hooggeschoolde flexwerkers, maken de meeste kans om omzet te behouden.”